• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metraja göre malzeme hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Office XP&2003-TR
Merhaba;

Arkadaşlar anlatacağım işlemler için nasıl bir tablo oluşturmam gerekiyor yol gösterirseniz sevinirim.

Elimizde 10 metrelik düz bir alan var (bu alan metraj olarak değişiklik gösterebiliyor) ve 1 er metre ara ile bölünecek başlangıç ve bitiş dahil 11 adet ara bölme malzemesi olacak bu ara bölme aparatları 4 parçadan oluşmaktadır.

Yapmak istediğim olay örnek veriyorum;

Malzeme listemiz

4 parçadan oluştuğunu söylemiştim örnek metrajı bir satıra girdiğim zaman misal 25 metre ise ölçü bana a aparatından 10 tane b aparatından 10 tane c ve d aparatından da 10 ar tane şeklinde listelemesini istiyorum.

Yazılan metreyi baş ve son olmak üzere 1 er metre arayla bölüp malzeme dökümü sanırım.

Yol göstermek adına yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba;
Malzeme listemiz

4 parçadan oluştuğunu söylemiştim örnek metrajı bir satıra girdiğim zaman misal 25 metre ise ölçü bana a aparatından 10 tane b aparatından 10 tane c ve d aparatından da 10 ar tane şeklinde listelemesini istiyorum.

Yazılan metreyi baş ve son olmak üzere 1 er metre arayla bölüp malzeme dökümü sanırım.

Yol göstermek adına yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba
Aşağıdaki adresi inceledinizmi?
Formüllü bir uygulama bulunuyor.
http://www.excel.web.tr/f14/textil-sirketi-icin-ozel-formul-bir-kumasa-ne-t147712.html

Sayin plint;

Öncelikle teşekkür ederim. Verdiğiniz linki konuyu açmadan incelemiştim fakat burada ebatlama yapılıyor. Benim istediğimde ise ara bölme oluşturacak direklerin ve bağlantı elemanlarının listelenmesi. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim.

Merhaba.
Afaki bir soru ve anlatım.

Konuyu siz biliyorsunuz ama, konuyu okuyan bir üyenin, sıfırdan bir belge hazırlayıp, söylediklerinizden
hareketle bir dosya oluşturmasını ve bunun da ihtiyacınızı karşılamasını bekliyorsunuz.
Bu şekilde sonuca ulaşmanız biraz zor.

Bence bir örnek belge hazırlayıp, burada şu şekilde hesaplanarak şunun yapılması lazım gibi
boş bir alana veya metin kutusuna açıklama yapıp, sayfayı tasarlamanız lazım.
ALTIN ÜYELİK olmadığına göre; örnek belgenizi, burası veya burası gibi bir dosya paylaşım sitesine yükleyip,
oradan alacağınız bağlantı adresini burada paylaşırsanız daha hızlı sonuca gidersiniz bence.

Sayın Uygun;

Yardımınız için teşekkür ederim. Dosyayı inceledim yukarıda 25 ve 10 rakamını farazi vermiştim bir üstte anlatmaya çalıştığım satırlarda 1 er metre arayla demiştim bu benim hatam kusura bakmayın.

Pc den kontrol edemedim cepten baktım gün içinde detaylıca inceleyeceğim örnek dosya üzerinden umarım istediğim şeyi yardımlarınız dahilinde oluştururum.
Aşağıda bir resim ekledim daha net anlaşılabilmesi için. Kırmızı malzeme (çelik panelleri tutan direkler diyebiriz) 4 parcadan oluşuyor ve her 1 metrede veya 90 cm de dir tane kullanılıyor. Örnek veriyorum 5 metrelik bir bölüm var 5 e bölersek baş ve son ayraç dahil 6 adet direk yapıyor . Direklerse ise 4 adet eleman vardı, a elemanından 6 adet b elemanından 6 adet c elemanından 6 adet d elemanından 6 adet olarak döküm vermesini istiyorum. Buraya kadar çok bi sorun yok aslında ama buradan sonra şöyle bi sorun başlıyor . 1 metre direkler yerine bazı yerlerde 5 metreden örnek verdik diye devam ediyorum 5 metrelik alanda 62 cm arayla dikilmesi gerekiyor dolayısıyla 8 parça ve 9 direk yapıyor.
Özet sanırım verilen uzunluk ölçüsüne (Yukarıda 5 metre verdiğimiz değer) göre girilen ara bölme (yukarıda 1 metre ve 62 cm örneklendirdiğimiz değer)değerinin kaç adet direk veya bağlantı elemanının olduğunun listelenmesi.

B4Q5QG.png

Şimdi afaki sorrumuza ve isteklerimize gelelim.

Sayın Ömer BARAN;

Konuyu siz biliyorsunuz ama, konuyu okuyan bir üyenin, sıfırdan bir belge hazırlayıp, söylediklerinizden
hareketle bir dosya oluşturmasını ve bunun da ihtiyacınızı karşılamasını bekliyorsunuz.
Bu şekilde sonuca ulaşmanız biraz zor.

Şu yukarıda yazdıklarınızla benim açtığım konu metninde nerede sıfırdan bir belge hazırlayın bana gönderin ihtiyacım karşılansın gibi cümleler sarf ediyorum ?

Ayrıca altın üyelik durumundan dolayı dosya indiremiyoruz dolayısıyla yukleyemediğimizide düşünerek bir örnek gönderemedim. Neyse farklı yollarla yapılabildiğini öğrentim en azından.

Syn. karadush;
Ömer hoca uyarısında son derece haklı...
Siz sorunuzda ;
Ben bir posta kutusu grubu oluşturacağım. Veya Elektrik direkleri dikmek için plan oluşturacağım deseydiniz iki sayfa hazırlamama gerek kalmazdı.
Bu iki soru tipi için tek bir tabloda sabit eleman kullanımı ile sayısal ihtiyaç listesine ulaşmanızı sağlardı.
Ama...
Ben bir köprü oluşturacağım dediğiniz anda (son açıklamanızdan bunu anladım)
Farklı mesafeler için farklı bağlantı elemanları yada farklı sıklık kullanacağınız sonucuna varılırdı ki ilk tablo size toplam sonuç vermezdi.
Bu nedenle sorularınızdaki açıklama ve örneklerinizi;
Çözüm üretecek arkadaşların sizi görmediği, Ekranınızı görmediği , Ne yaptığınız yada ne yapmak istediğinizi bilmediği varsayımıyla oluşturun.
Altın üye olmayabilirsiniz. (kişisel düşüncem buradan bilhassa ticari işlerinizi kolaylaştıracak yardım alıyorsanız ALTIN ÜYE olmanız.)
Siteyi biraz araştırırsanız Altın üye olmayıp örnek dosyasını
http://s3.dosya.tc/
gibi adreslere yükleyerek linkini burda paylaşan ve yine aynı şekilde çözüm dosyasını link olarak alan arkadaşların olduğunu görürsünüz.
Sonuç olarak size "umarsız ve çıkarsız" yardım eden arkadaşların uyarılarını pas geçmeyin.

Ekteki dosyayı inceleyin. Bir metraj için manuel sonuç üretin ve karşılaştırın.
İyi çalışmalar.

Link:
http://s3.dosya.tc/server6/ofmydi/karadush-kopru_ihtiyac_listesi.zip.html

Ekli dosyalar

Geri