• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metni Sütunlara dönüştürü makro şeklinde yazmak

Excel Vers. ve Dili
excel2013
004 03212 stok 32
005 asd awd 2
şeklindeki A sütunundaki kodların boşluk dahil ilk 4 karakteri ayırıp geri kalanları kullanmak istiyorum. bunu sürekli kullanacağım için makrosunu yazmak istiyorum. Fakat nasıl yazacağımı bulamadım yardımcı olabilecek var mı acaba

Sayın alzmoth önçelikle foruma hoşgeldiniz. A sütununa yazdığınız verinin ilk dört karekterinden sonrasını hangi sütuna almak istiyorsunuz.Açıklamanızı biraz genişletiniz.Okuyanlar tarafından anlaşılması için.Sizin için konu bilinen ve net,bizim için o kadar net bilinmiyor.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkürler.
001 034 234

Ornekteki 001 konu baslığı geri kalan 034 234 urunun asıl kodu.
Firmamızın fiyatlarını güncellemek için yazıyorum. yeni gelen listede sadece urun kodu geliyor.
Çok fazla yeni liste geldiği için makro yazmaya karar verdim.
şu an 001 423123 gibi kodları ayırıp bulup değiştiriyorum sıkıntısız. fakat 2 sıkıntım var
-ürün kodunda 2. bir boşluk geldiğinde sıkıntı çıkıyor
-ürün kodu 0 ile başladığında 0 ı silip arama yapıyor.

Kod:
Sub guncelle()

satirsayac1 = Worksheets("netsis").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
    satirsayac2 = Worksheets("firma_fiyat_listesi").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row

Zaman = Timer
    toplam = (satirsayac1 * satirsayac2) - 8
    Worksheets("netsis").Range("A3").Value = "Tahmini sure= " & (toplam / 20000)
    Worksheets("netsis").Range("A2").Value = toplam
    sayac = 0
    For i = 9 To satirsayac1
        firma_kod = Split(Cells(i, "A"), " ")
        stok_kod = Split(Cells(i, "A"), " ")(1)
        Worksheets("netsis").Range("I" & i).Value = stok_kod
        For j = 2 To satirsayac2
        If (Worksheets("netsis").Range("I" & i).Value = Worksheets("firma_fiyat_listesi").Range("A" & j).Value) Then
            Worksheets("netsis").Range("C" & i).Value = Worksheets("firma_fiyat_listesi").Range("C" & j).Value 'barkod guncelleme
            Worksheets("netsis").Range("D" & i).Value = Worksheets("firma_fiyat_listesi").Range("D" & j).Value 'fiyat guncelleme
            Worksheets("netsis").Range("A" & i, "B" & i).Interior.Color = RGB(238, 197, 145)
            Worksheets("netsis").Range("C" & i, "D" & i).Interior.Color = RGB(152, 245, 255)
            sayac = sayac + 1

End If
            Next j
            Worksheets("netsis").Range("A4").Value = "Kalan Satır= " & (satirsayac1 - i)
            Next i
End Sub

Yardımcı olabilecek var mı acaba ? basit bi çözüm ama bulamadım

Geri