• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metinin bir parçasını almak

burcin_end_muh

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2013
Merhaba arkadaşlar,

Benim sorunum şu bir hücrede bir eczanenın adresi yazıyor.Sonunda da eczane adı yazıyor. ama bu eczane adresleri değişken karekter sayısı içeriyor

yıldız sokak mayıs caddesi no:8 yaman ecz.
türkali mah. kerem sokak cafer apt. yılmaz ecz.

ben bu hücrelerdekı sadece yaman ecz ve yılmaz ecz. lerini bir yan hücrelerine almak istiyorum.

Veri sekmesinden Metni Sütunlara Dönüştür fonksiyonunu kullanabilirsiniz.

ilgin alakan için teşekkür ederim arkadaşım ancak durumu tam anlamadıgını farkettim. satır uzunlukları farklı.yanı sutunlara böl deyince olmuyor. yanı oyle bırsey lazım kı ne kadar uzun olursa olsun sadece son ıkı kelımeyı alacak.

adreslerin a1 sütunundan aşağı doğru yazdığını kabul edersek bu formülü b1 sütununa yazıp aşağı doğru çektiğiniz takdirde o adresler arasında "yaman" veya "yılmaz" isimlerini gördüğünde b1 sütununa Yaman Eczanesi veya Yılmaz Eczanesi yazacaktır. örnekleri & işareti ile eğer formülünü çoğaltabilirsiniz.elinizde bir eczane listesi varsa metin olarak değilde o hücrenin adını yazarakta yapabilirsiniz.arattığınız metin kaçıncı karakterden başlaması önemli değildir her halükarda istediğiniz gibi size yardımcı olacaktır.

=eğer(tür(mbul("yaman";a1))=1;"Yaman Eczanesi";"")&eğer(tür(mbul("yılmaz";a1))=1;"Yılmaz Eczanesi";"")) ....

Bir başka alternatif;
veriniz A1 de ise; değilse ona göre uyarlayınız.

=PARÇAAL(A1;MBUL("@";YERİNEKOY(A1;" ";"@";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";""))-1);1)+1;UZUNLUK(A1))

=PARÇAAL(A1;MBUL("@";YERİNEKOY(A1;" ";"@";UZUNLUK(A1)-UZUNLUK(YERİNEKOY(A1;" ";""))-1);1)+1;UZUNLUK(A1))

hocam senin formül son iki cümleyi yazmaya yarıyor sadece eğer eczane isminden sonra adres devam ediyorsa formülünüz istenileni veremez

evet öyle
"Sonunda da eczane adı yazıyor."

diye belirtilince bu mantığı güttüm.
Bu şekilde de olabileceğini düşünüyorum.

HEFT dostum yaptığın şey tam olarak işime yaradı. ama çalışma mantığını da anlatırsan azıcık çok daha memnun olacağım. formulü inceledim tam anlamadım @ işareti koydurup ordan sonrasını mı kesiyorsun?
Çok çok teşekkürler.

Aynen öyle, sondan bir önceki boşluğa "@" koyup,"@" dan sonrasını aldırıyoruz.
Tabi burada son kısımlarda farklı yerlerde boşluk varsa formül farklı sonuç verecektir.

Geri