• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metindeki herhangi bir kelimeyi tıklayınca diğer sutuna kopyalansın.

Excel Vers. ve Dili
2007
Merhaba arkadaşlar,
Basit görünüyor fakat çözüm bulamadım.Amacım A1'e 200 kelimeden oluşan bir ingilizce metin yapıştırıyorum.Sonra anlamını bilmediğim kelimelerin üstünü tıklayarak tek tek yan sutuna(b1,b2,b3,b4......b20)sıralamak/listelemek istiyorum.Böylece uzun sürecek işlemi 2-3 dakkikaya indirmiş olacağım.
***Bu işlem ,istenen kelimeleri tek tek kopyala yapıştırla da olmakta fakat o da uzun ve zahmetli. Ayrıca şift yada CTRL duşları basılı tutunca da istenilen kelimeleri ardaşık seçip kopyalamak mümkün değil.. Mümkün olsaydı o da işimi görür,ancak o da çalışmiyor..
Teşekkürler

Bahsettiğiniz şekilde isteğinizin yapılabilirliğini bilmiyorum ama A1 hücresine yapıştırdığınız kelimeler arasında boşluk, tire(-) . (nokta) gibi kelimeleri ayrılabileceğimiz bir işaret var ise, A1 hücresini parçalara ayırıp :) satır satır bölebiliriz, ki bu şekilde tıkladığınız hücredeki veriyi istediğiniz hücreye kopyalayabilir ya da taşıyabilirsiniz...

Değeğrli Murat,
Kelimeler arsasında boşluk var tabiki.Tüm aralarda nokta olmasına imkan yok. Fakat sayfada BUL/Değiştir/boşlukları/./ile değiştirirsek her boşlukta nokta sağlanabilir.
Fakat sanırım istediğim o değil. Excel üreticisi mikrosoft henüz böyle bir özelik düşünmemiş olacak.
Gerçekten işimizi çok kolaylaştıracak bir uygulama olurdu. Neyse

Teşekkürler..

Microsoft uzun zamanda düşünemeyecek bence....
Siz bilirsiniz, benim yapacak birşeyim kalmadı...
İyi akşamlar.

Geri