• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin (*.txt) dosyasında bilgi arama

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR Plus
Merhaba;
yaklaşık 25 bin bilginin kayıtlı olduğu excel dosyasında anahtar olarak seçtiğim bir bilginin yaklaşık 200 bin satırın kayıtlı olduğu metin dosyasının içinde aramasını ve bulur ise o satırdan bir bilginin exceldeki yan sütunlardan birine yazmasını sağlayan bir arama koduna ihtiyacım var.

Tüm kod arşivini aradım ama genelde texbox ya da excelde arama yapan kodlar buldum. metin dosyasını tek tek gezip aradığım bir kod yazdım ancak işlem oldukça uzun sürüyor. Bunu kısaltmak için text dosyasında arama yapan bir koda ihtiyacım var.

yazılmış bir kod varsa yardımcı olabilir misiniz?

şimdiden teşekkürler

txt dosyasından bir örnek verirmisiniz.Tabiiki hepsi değil.:D 5-6 satır ekleyip yollayın.İsimi orjinal dosya ile ayni olsun.
Ve bir kelime demişsiniz ilk kelimemi 2ncimi yoksa satırda herhangi bir yerdeki kelimemi?
Tabii boyut ne kadar çok büyükse ve sorgulama kriteri ne kadar çoksa işlem o kadar uzayacaktır.Bunuda burada hemen belirtmeliyim.:cool:

Soru başığında txt dosyasından veri arama diye bahsetmişsiniz oysa şimdi excel dıosyasında ki açıklamnızda pdf dosyasında diyorsunuz.:cool:

benim mesajım değil

ekte bir txt dosyasına ait örnek var. Exceldeki anahtar txt dosyasının 11. karakterden itibaren 18 karakterlik alan ile eşlecek ve eşleşme var ise txt dosyasındaki 122. karakterden itibaren 3 karakterlik bir alanı excel'e yazacak.

şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

ekte bir txt dosyasına ait örnek var. Exceldeki anahtar txt dosyasının 11. karakterden itibaren 18 karakterlik alan ile eşlecek ve eşleşme var ise txt dosyasındaki 122. karakterden itibaren 3 karakterlik bir alanı excel'e yazacak.

şimdiden teşekkürler...
ilk satırda bu var.
007274341582 6002118310 38 133 T 50989.97 50989.97
burada dediğniz şekilde karşılaştırma yaparsak nasıl olacak karşılaştırdığımız değer.bakılacak yer bumu olacak = "82 6002118310 "

evet bu bakılacak değer excel de bir tablodada satır satır aşağı doğru var. exceldeki bu bilgi ile bakılacak değerin karşılaştırmasını yapıp, txt de bulduğu satırdan başka bir bölümün alınarak excelde yine aranan değerin yanındaki bir hücreye yazılması gerekiyor.

hızlı bir tarama yolu arıyorum, yani, find-match-search gibi. tek tek arama yaptırdığımda, uzunca bir zaman alıyor ve süreden kazanmak istiyorum.

böyle bir yolu var mı?

evet bu bakılacak değer excel de bir tablodada satır satır aşağı doğru var. exceldeki bu bilgi ile bakılacak değerin karşılaştırmasını yapıp, txt de bulduğu satırdan başka bir bölümün alınarak excelde yine aranan değerin yanındaki bir hücreye yazılması gerekiyor.

hızlı bir tarama yolu arıyorum, yani, find-match-search gibi. tek tek arama yaptırdığımda, uzunca bir zaman alıyor ve süreden kazanmak istiyorum.

böyle bir yolu var mı?
Maalesef benim bildiğim txt dosyasında arama yapmak için ilk kayıttan son kayda kadar döngü yapılacak.Bulduğunda excele atacak.sonra txt dosyasından döngüden çıkılacak.Bende böyle yapacaktım yapsaydım.:cool:

Merhaba;
yaklaşık 25 bin bilginin kayıtlı olduğu excel dosyasında anahtar olarak seçtiğim bir bilginin yaklaşık 200 bin satırın kayıtlı olduğu metin dosyasının içinde aramasını ve bulur ise o satırdan bir bilginin exceldeki yan sütunlardan birine yazmasını sağlayan bir arama koduna ihtiyacım var.

Tüm kod arşivini aradım ama genelde texbox ya da excelde arama yapan kodlar buldum. metin dosyasını tek tek gezip aradığım bir kod yazdım ancak işlem oldukça uzun sürüyor. Bunu kısaltmak için text dosyasında arama yapan bir koda ihtiyacım var.

yazılmış bir kod varsa yardımcı olabilir misiniz?

şimdiden teşekkürler

örnek bir uygulama yaptım M1 hücresinde aranan değer var
lik 14 karekterden sonra 10 karekter olarak tarıyor aynı varsa
122 karekterden sonro 3 karekter alıyor B19 hücresine yazıyor

Ekli dosyalar

teşekkür ederim deneyeceğim...

Geri