• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin içinden rakam çekmek

sultanb

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro
Hayırlı haftalar basit bir sorum dosyada bir hesabın acıklaması var bunun ıcınde sadece ft numarasını çekmek ıstıyorum yardımcı olabılırmısınız

Ekli dosyalar

Merhaba aklıma gelen birkaç çözüm
Kod:
=PARÇAAL(C2;11;6)
Kod:
=PARÇAAL(C2;BUL("-";C2)+1;BUL("-";C2;BUL("-";C2)+1)-BUL("-";C2)-1)

Kod:
=ARA(9,99999999999999E+307;--SOLDAN(DEĞİŞTİR(C2;1;MİN(MBUL({0;1;2;3;4;5;6;7;8;9};C2&"0123456789"))-1;"");SATIR($1:$1024)))

dener misiniz.

Başka alternatif

Kod:
=YERİNEKOY(KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(C2;"-";YİNELE("-"; 100));100;100));"-";"")+0

Ali Beyin son formülünü biraz daha kısaltarak;

Kod:
=KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(C2;"-";YİNELE(" ";100));100;100))

.

Deneme yaparken YİNELE("-") içindeki tire işareti kaldırmamışım, telafiyi Yerinekoy ile yaptım. Başka dosyada Yinele (" ") gibi kullanmışım, bunda atlamışım. İhtiyarladık artık.

Ali Bey.... herzamanki gibi süpersin (y)

.

• Beğen
Reactions: Ali
Merhaba aklıma gelen birkaç çözüm
Kod:
=PARÇAAL(C2;11;6)
Kod:

Öncelikle teşekkürler birsey sorucam kısa olan formul ile uzun olanın da açıklamasını yazsanız zahmet vermiş olmuyum mantığını anlarsam daha iyi olacak

Kod:
=PARÇAAL(C2;11;6)
burda formüllerin adından da anlaşılacağı üzere , parça al yaptık bu formülde parçasını alacağımız verinin başlangıçını 11 olarak kabul edip sonrasında 6 karakter aldık , bu verimiz standart hep 11.karakterden başlıyorsa ve hep 6 karakterse sıkıntı yok değilse yanlış sonuç verir,

Kod:
burdada aynı mantık tek farkla başlangıcını ve kaç karakter oluşunu bulmak için ve belirli bir simgemizde olduğu için Bul formulu kullandık.

Ama hocalarımın alternatifleri çok ileri seviye ve profesyonel onlar için sadece boyun eğiyorum :)

Kod:
=PARÇAAL(C2;11;6)
burda formüllerin adından da anlaşılacağı üzere , parça al yaptık bu formülde parçasını alacağımız verinin başlangıçını 11 olarak kabul edip sonrasında 6 karakter aldık , bu verimiz standart hep 11.karakterden başlıyorsa ve hep 6 karakterse sıkıntı yok değilse yanlış sonuç verir,

Kod:
burdada aynı mantık tek farkla başlangıcını ve kaç karakter oluşunu bulmak için ve belirli bir simgemizde olduğu için Bul formulu kullandık.

Ama hocalarımın alternatifleri çok ileri seviye ve profesyonel onlar için sadece boyun eğiyorum :)
Teşekkür ederim

Rica ederim

Geri