• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin içerisindeki en son rakamdan Sonraki metni bulma

Excel Vers. ve Dili
Ms Office Pro Plus 2019
Merhaba arkadaşlar;
500'e yakın satırda verilerim var. Bunların tek ortak yanı arada rakamların olması. Benim yapmak istediğim şey ise on son rakamdan sonraki metni bulmak. Örnek olarak 2 satır verecek olursam

[a1] hücresi

C:\Users\sb\Desktop\Yeni Dokümanlar_03\01-Hizmet Yönetimi\01 Yönetim\Formlar\abr-ft-59 Bakım Formu.xlsx

bu satırda en son rakam olarak 59 var amacım 59 rakamından sonra gelen veriyi bir sonraki sütuna yazmak yani
[b1] hücresi =
Bakım Formu.xlsx olacak

yine aynı şekilde
[a2] hücresi
C:\Users\sb\Desktop\Yeni Dokümanlar_03\01-karışık\Formlar\bbr-fr-07 halıcık Formu.xls
olunca
b2 hücresi ise son rakam olan 07 den sonraki
halıcılık Formu.xls olması
fonksiyon veya makro olabilir.
yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Aşağıdaki gibi deneyin. Birde sanıyorum Regexp ile de yapılabilir, bununla ilgili bir çözümde bulursam eklerim.

Kod:
Sub dosyaadial()
For a = 1 To [a65536].End(3).Row
dizi = Split(Cells(a, "a"), "\")
sonveri = dizi(UBound(dizi))
ilkbosluk = InStr(1, sonveri, " ")
aranan = Right(sonveri, Len(sonveri) - ilkbosluk)
Cells(a, "b") = aranan
Next
End Sub

Merhaba,

Alternatif olarak formülle çözüm için aşağıdaki dizi formülünü deneyiniz.

Kod:
=PARÇAAL(A1;MAK(EĞER(ESAYIYSA(PARÇAAL(A1;SATIR($A$1:$A$1024);1)+0);SATIR($A$1:$A$1024)))+2;255)

Aşağıdaki gibi deneyin. Birde sanıyorum Regexp ile de yapılabilir, bununla ilgili bir çözümde bulursam eklerim.

Kod:
Sub dosyaadial()
For a = 1 To [a65536].End(3).Row
dizi = Split(Cells(a, "a"), "\")
sonveri = dizi(UBound(dizi))
ilkbosluk = InStr(1, sonveri, " ")
aranan = Right(sonveri, Len(sonveri) - ilkbosluk)
Cells(a, "b") = aranan
Next
End Sub

levent hocam teşekkür ederim. tam istediğim gibi. Son olarak dosya uzantısını da yazmaması için kodu düzenleyebilir misiniz?
Korhan hocam sizin de elinize sağlık. ama verdiğiniz fonksiyonla işimi tam olarak göremedim.

İşim görüldü çok teşekkürler...

Son düzenleme:
Merhaba,

Dizi formül olarak denediniz mi?

Merhaba,

Dizi formul olarak denediniz mi?

hocam verdiğiniz kodu b1 hücresine ekleyip çoğalttım. ama istediğim sonucu alamayınca levent hocamın verdiği kodu denedim. makro ile daha kolay oldu.
Allah razı olsun. Sayenizde çok şey öğreniyoruz.

Merhaba,

Sorunuzu fonksiyonlar bölümüne sorduğunuz için formülle çözüm önerisinde bulundum. Örnek dosya ekliyorum. İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuzu fonksiyonlar bölümüne sorduğunuz için formülle çözüm önerisinde bulundum. Örnek dosya ekliyorum. İnceleyiniz.

istediğim şeyi bu formüller de yapıyor. çok teşekkürler hocam. ama benim bu kadar kafam çalışmıyor. Allah zihninize daha fazla güç ve kuvvet versin. teşekkürler...

Geri