• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

METİN İÇERİSİNDE GÜN ALMA

ogrencı4

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba
metin içerisinden gün ay ve yıl almak istedim ama aldığım rapor format metin olarak veriyor parçaal ile yapmaya çalıştım ama onda da gün sayısı 2 haneye çıktığında tekrar 1 den geri başlıyor .
bana yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyanızda bir veri göremedim.Ben mi yanılıyorum ?

Deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(TARİH(KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(D5;"/";"|";1);MBUL("/";YERİNEKOY(D5;"/";"|";1))+1;4));KIRP(PARÇAAL(D5;MBUL(":";D5)+1;MBUL("/";D5)-MBUL(":";D5)-1));PARÇAAL(D5;MBUL("/";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2))+1;MBUL("|";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2))-MBUL("/";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2))-1));"")

Deneyiniz.
Kod:
=EĞERHATA(TARİH(KIRP(PARÇAAL(YERİNEKOY(D5;"/";"|";1);MBUL("/";YERİNEKOY(D5;"/";"|";1))+1;4));KIRP(PARÇAAL(D5;MBUL(":";D5)+1;MBUL("/";D5)-MBUL(":";D5)-1));PARÇAAL(D5;MBUL("/";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2))+1;MBUL("|";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2))-MBUL("/";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2))-1));"")

ELLERİNİZE SAĞLIK ALLAH RAZI OLSUN.

Alternatif olsun
Kod:
=EĞERHATA(TARİH(PARÇAAL(D5;MBUL("/????";D5;BUL("|";YERİNEKOY(D5;"/";"|";2)))+1;4);EĞERHATA(PARÇAAL(D5;MBUL("?/";D5);1);PARÇAAL(D5;MBUL("/??/";D5);2));EĞERHATA(PARÇAAL(D5;MBUL("/?/";D5)+1;1);PARÇAAL(D5;MBUL("/??/";D5)+1;2)));"")

Bir alternatifte ben paylaşayım;

Kod:
=--METNEÇEVİR(SOLDAN(YERİNEKOY(D5;"Doküman Tarihi: ";"");10);"aa.gg.yyyy")

Bir önceki önerimdeki formül "3/13/2019" verisini içeren satır dahil hata verdi. Bu sebeple aşağıdaki formülü öneriyorum.

Kod:
=TARİH(SAĞDAN(KIRP(SOLDAN(YERİNEKOY(D5;"Doküman Tarihi: ";"");10));4);YERİNEKOY(SOLDAN(SOLDAN(YERİNEKOY(D5;"Doküman Tarihi: ";"");10);2);"/";"");YERİNEKOY(PARÇAAL(SOLDAN(YERİNEKOY(D5;"Doküman Tarihi: ";"");10);BUL("/";SOLDAN(YERİNEKOY(D5;"Doküman Tarihi: ";"");10))+1;2);"/";""))

Geri