• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin Hizalama

Excel Vers. ve Dili
excel fonksiyonlar
Forumda emeği geçen tüm arkadaşlara merhaba. Arkadaşlar dışveri yöntemi ile
veri alıyorum. Fakat bu veriler hücre içinde kimi zaman ortada kimi zaman solda kimi zaman da sağda oluyor. Böyle olunca da sıralamada sorun çıkıyor. Sorum şu A1:A1000 aralığında metinsel verileri sola yaslayacak ve alfabetik olarak sıralayacak bir makroya ihtiyacım var. Sitede alfabetik sıralama makrolarına baktım. Bunda pek bi sorun yok. Fakat hücreler standart olmayınca
sıralamada sorun çıkıyor. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler. :)

Merhaba,

Örnek dosyayı ekleseniz iyi olur, gerçekten verilerde basılmayan karakterler sonucu yamuk yumuk görünebilir.

Bence o sütunun yanına bir sütun daha ekleyip o sütunu metne çevirin ve ona göre sıralayın.
Metne çevirmek için de kolayca =A1&"" formülünü uygulayıp aşağıya doğru doldurun tümü aynı biçime gelecektir zannederim.

Merhaba,

A sütununu fare ile seçin ctrl h ( bu değiştir ) menüsünden Aranan değere klavye ile bir boşluk yaparak tümünü değiştir butonuna basınız.

Merhaba,

A sütununu fare ile seçin ctrl h ( bu değiştir ) menüsünden Aranan değere klavye ile bir boşluk yaparak tümünü değiştir butonuna basınız.

Ömer hocam tekrar merhaba. Önerdiğiniz yöntem için teşekkür ederim. Yalnız bu yöntem eğer hücrede 1 konturluk boşluk varsa işe yarıyor. Varsayalım ki kimi hücrelerde 2 kimilerinde 3 kontur boşluk var. Bu sorunu nasıl aşarız ? İlginiz için şimdiden teşekkürler. :)

Konturdan kastınız nedir? Bu yöntem bir yada daha fazla karakterdeki boşlukların tümünü siler.

Konturdan kastınız nedir? Bu yöntem bir yada daha fazla karakterdeki boşlukların tümünü siler.
Aynı dediğiniz gibi karakter boşluğu. Ama tüm sütunu seçip yaptığınızda en azından benim bilgisayarda 2 ve daha çok karakter boşluğunu bir karakter daha sola çekiyor o kadar. Oysa tam sola dayamasını istiyorum. Bu durum
bazan formüllerle çalışırken ciddi sorunlar yaratabiliyor. Hocam ilginiz için tekrar teşekkürler. :)

Eğer makro ile değilde excel den istersen basit yöntemi var;

A2 ye =KIRP(A1) {=TRIM(A1)} yazarsan başındaki ve sonundaki boşlukları temizler,
A3 de 2'nci sütünü kopyalayıp 3'üncü sütüna özel yapıştır {paste spacial} dedikten sonra değerleri {values} yapıştırırsan sıralandırabilirsin.

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub kirp_sirala()
Dim i As Long
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
    Cells(i, "A").Value = Trim(Cells(i, "A").Value)
Next i
Range("A1:A65536").Sort Range("A1")
MsgBox "A sütununda verilerdeki boşluklar kırpıldı ve A-Z sıralama yapıldı" & vbLf & _
vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

End Sub

Ekli dosyalar

Aynı dediğiniz gibi karakter boşluğu. Ama tüm sütunu seçip yaptığınızda en azından benim bilgisayarda 2 ve daha çok karakter boşluğunu bir karakter daha sola çekiyor o kadar. Oysa tam sola dayamasını istiyorum. Bu durum
bazan formüllerle çalışırken ciddi sorunlar yaratabiliyor. Hocam ilginiz için tekrar teşekkürler. :)

Eklediğiniz dosyada bu poblem olmuyor, denedim tamamen boşlukları kaldırdı. Eğer farklı bir dosyadan bahsediyorsanız boşluk gibi gözüken fakat farklı karakterler olabilir.
Önce eklediğiniz dosyada deneyin oluyor ise demekki sizdeki farklı dosyalarda boşluk değil farklı karakterler var. Bunun çözümü için o dosyayıda eklemeniz gerekir.

.

Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub kirp_sirala()
Dim i As Long
For i = 1 To Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
    Cells(i, "A").Value = Trim(Cells(i, "A").Value)
Next i
Range("A1:A65536").Sort Range("A1")
MsgBox "A sütununda verilerdeki boşluklar kırpıldı ve A-Z sıralama yapıldı" & vbLf & _
vbLf & "evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"

End Sub

Evren hocam çok teşekkürler. İşe yaradı. Ömer hocam size de teşekkürler sayenizde bir yöntem daha öğrenmiş oldum. Emeğinize sağlık. :)

Evren hocam çok teşekkürler. İşe yaradı. Ömer hocam size de teşekkürler sayenizde bir yöntem daha öğrenmiş oldum. Emeğinize sağlık. :)
Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri