• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Metin biçimini makro ile sayısal biçime dönüştürmek

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Herkese selamlar.. Arkadaşlar elimdeki dosyada alt alta girilmiş sayısal değerler var.. Ancak bu sayısal değerler metin biçiminde yazılmış.. Bunları sayısal biçime dönüştürmek için hepsine tek tek çift tıklamak veya F2-Enter....diye devam etmek gerekiyor.. (dosya ektedir) Buda fazla olduğu için zaman alacak..

Bu konuda bir makro kodu yazabilirmiyiz.

Ekli dosyalar

Herkese selamlar.. Arkadaşlar elimdeki dosyada alt alta girilmiş sayısal değerler var.. Ancak bu sayısal değerler metin biçiminde yazılmış.. Bunları sayısal biçime dönüştürmek için hepsine tek tek çift tıklamak veya F2-Enter....diye devam etmek gerekiyor.. (dosya ektedir) Buda fazla olduğu için zaman alacak..

ARKADAŞIM TAM OLARAK ANLAYAMADIM AMA BİŞİLER YAPMAYA ÇALIŞTIM ÖRNEĞE Bİ BAKARMISIN...

Sub bicim()
Range("E3:E1950").Select
Selection.NumberFormat = "@"
End Sub

Ekli dosyalar

bence sizin işinizi
Boş bir hücreye 1 yazın ve imleç bu hücredeyken fare ile sağ klik yaparak kopyala seçeneğini işaretleyin daha sonra sayı formatında gözüken veri aralığını fare ile seçip sağ klik yapıp özel yapıştır seçeneğini işaretleyin, ekrana gelen menüden “çarp” seçeneğini işaretleyin ve tamam butonuna basarak işlemi bitirin. Kopyalama metodunun başka yoları da vardır örneğin 0 yazıp toplama yapma gibi, fakat aynı işlemi yaptığı için tüm yolları tek tek açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum

açıklamalar için lütfen tıklayın.

İhsan Bey.. Çok teşekkür ediyorum.. Baya..pratik bir yolu da öğrenmiş olduk..hayırlı çalışmalar diliyorum..

İhsan Bey.. Çok teşekkür ediyorum.. Baya..pratik bir yolu da öğrenmiş olduk..hayırlı çalışmalar diliyorum..

rica ederim
bende bunu öğrendiğim Syn : Ömer Uzman'a teşekkür ederim.
kolay gelsin :mutlu:

Geri