• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mesaj kutusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erzen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007 türkçe
Merhabalar. Mesaj kutusunda Ali isimli kaydı Veli olarak değiştirmek istiyor musunuz? diye bir cümle olmasını istiyorum. Anacak burdaki Ali yi excel sayfasındaki aktif olan satırın ilk hücresinden almasını Veliyi ise userform üzerindeki textbox1 den almasını istiyorum. Böyle bişey yapılabilir mi?

Aşağıdaki gibi deneyin.

Kod:
MsgBox [sayfa1!a1] & " isimli kaydı " & textbox1 & " olarak değiştirmek istiyormusunuz?", 36, "Uyarı"

Belki işinize yarar.

Kod:
 Dim EvetHayırSonucu

EvetHayırSonucu = MsgBox(Sheets("VERİ").Cells(ActiveCell.Row, "A")   & "isimli kaydı " & UserForm1.TextBox1 &" olarak değiştirmek istiyor musunuz?" & Chr(13) _
                   & Chr(13) , 4 + 32 + 256 + 4096, "YENİ KAYIT KABUL", Help, Ctxt)
' chr(13) enter tuşudur.
' 4+32+256+4096 iki seçenekli mesaj? evet hayır
' YENİ KAYIT KABUL ise mesaj kutu başlığı

If EvetHayırSonucu = vbYes Then    'Yanıt EVET ise

End if

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben tam analtamadım herhalde. Yazmış olduğunuz koddaki sayfa!a1 sabit bir değer. Onun yerine şöye bişey olması lazım Activecell.offset(0,0) olabilir mi bilmiyorum.

Merhaba
Levent hocamın kodunu aşağıdaki gibi değiştirerek deneyiniz..

Kod:
MsgBox Sheets(1).Cells(ActiveCell.Row, 1) & " isimli kaydı " & TextBox1 & " olarak değiştirmek istiyormusunuz?", 36, "Uyarı"

Sayfadaki butonla formu açarken sayfadaki seçili hücre aktifligini kaybediyor o zamanda hata veriyor.ben başka bir hücreyi kullanarak yaptım.

Ekli dosyalar

Geri