• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesaj Kutusu ile uyarı

Excel Vers. ve Dili
office 2003 ingilizce
Merhaba,
'3.Aşama İptalleri sil
Sub sil()
Dim sat As Long
For sat = Cells(Rows.Count, "BL").End(xlUp).Row To 2 Step -1
If Len(Trim(Cells(sat, "BL"))) > 0 Then Rows(sat).Delete
Next
MsgBox "İptaller Silindi.", vbOKOnly + vbInformation, Application.UserName

End Sub
Bu kodda "... tane kayıt silindi" uyarısını nasıl verebilirim acaba?
Teşekkürler

Selamun Aleyküm,

aşagıdaki şekilde işinize yararmı ?

Sub sil()
Dim sat As Long
Next
MsgBox prompt:="Toplam silinen kayıt " & sat&

End Sub

Sayın rtk19641990
Uygulama yapınız.
Kod:
Sub sil()
Dim say, sat As Long
say = Application.CountA(Sheets("[COLOR="Red"]Sayfa1[/COLOR]").Range("BL:BL"))
If MsgBox("" & say & "  Kalem İptal İşlemi Kayıtlı !" & vbLf & "İptalleri Silmek İstediğinizden Emin Misiniz ?", vbQuestion + vbYesNo, Application.UserName) = vbYes Then
Next
End If
End Sub

Teşekkür ederim kod çalışıyor. Ancak toplam kayıt sayısını sormasa sadece ... adet iptal kaydı var. Silmek istiyor musunuz şeklinde bir uyarı verebilir mi?

:???: :???:

Teşekkür ederim kod çalışıyor. Ancak toplam kayıt sayısını sormasa sadece ... adet iptal kaydı var. Silmek istiyor musunuz şeklinde bir uyarı verebilir mi?

("" & say & " Kalem İptal İşlemi Kayıtlı !" & vbLf & "İptalleri Silmek İstediğinizden Emin Misiniz ?",

İkisi arasında ne fark var ?

Açıklama metninde düzeltme için kırmızı renkli alanlarda değişiklik yapabilirsiniz.

Şunu demek istedim. İptal edilecek kayıt sayısı olarak bütün kayıtları söylüyor. Oysa silinecek kayıt sayısı 50. %0 adet iptal var silinsin mi? yeer benim için. hatta 50 kayıt silindi dese bile yeter

say = Application.CountA(Sheets("Yurtdışı").Range("BL:BL")) bu satırdan dolayı iptal edilecek kayıt saysını değil de toplam kayıt sayısını veriyor.

İkisini de içerebiliyor. Kodda da gördüğünüz gibi "BL" sütunu dolu ise sildiriyorum. Sildikten sonra da şu kadar kayıt silindi uyarısını verdirmek istiyorum. Kusura bakmayın sizi de yoruyorum

Tekrar kontrol ediniz.

Kod:
Sub sil()
Dim say, sat As Long
say = Application.CountA(Sheets("Sayfa1").Range("BL2:BL65536"))
If MsgBox("" & say & "  İptal İşlemi Silinecek !", vbQuestion + vbYesNo, Application.UserName) = vbYes Then
Next
End If
End Sub

İptalleri siliyor ancak yine toplam kayıt sayısı kadar iptal işlemi silinecek diyor. Neyse teşekkür ederim. Emek verdiniz

Ekte görüldüğü gibi sarı kısımlar silinecek. Dolayısıyla iptal edilecek kayıt sayısı üç. Üç adet kayıt silindi mesajı yeterli

Ekli dosyalar

teşekkürler

saygılar

Geri