• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai Süresi Takip Çizelgesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
2003. tr
Çok değerli forum arkadaşlarım,
Personelin işe giriş ve çıkış saatlerine göre toplam mesaisini 3 şarta bağlı olarak hesaplayan bir formül yazmalıyım. Saatlerce uğraştım; ama netice alamadım. Bu yüzden siz Excel uzmanlarına ihtiyacım var. Yardımınızı esirgemeyeceğiniz düşüncesiyle bu satırları yazdım. Yapmak istediğim dosya da ektedir. Yardım edeceklere teşekkürler.

Ekli dosyalar

E2 Hücresine =c2-b2 formulünü girin
F2 hücresine =saat(E2) formulünü girin ve hücre biçimini genel olarak değiştirin.
D2 hücresine =EĞER(F2>7;F2-1,5;EĞER(F2>=5;F2-1;EĞER(F2>4;F2-0,5;"0"))) formulünü girerseniz sanırım istediğiniz oluyor.

Sayın Gümüşoluk, ben 2003 excel kullanıyorum. Dediklerinizi yaptım. Formül görünüş itibariyle benim söylediklerimi yansıtıyor; ama yazılan formülde hata var mesajı alıyorum. Tamam dediğim zaman da formüldeki 7 sayısını vurguluyor. Neden olabilir ? İlginize teşekkürler.

Formulü excel 2003 sürümünde denedim, herhangibi bir sıkıntı vermedi. Tek sıkındı d2,e2,f2 hücrelerinin biçimlendirmesinden kaynaklanıyor. Hücre biçimleri düzenlenmiş hali ektedir. Umarım istediğiniz gibi olmuştur. Saygılarımla;

Ekli dosyalar

Harikasınız. Size çok teşekkür ediyorum. Tam istediğim şekilde !

Sayın Gümüşoluk,

=EĞER(F2>=7,F2-1.5,EĞER(F2>5,F2-1,EĞER(F2>4,F2-0.5,0))) Mesela F2 hücresi 8 ise D2 hücresine 7 yazıyor, yani F2'den 1 çıkartıyor. Ancak formüle göre F2>=7 ise 1,5 çıkarması gerekli. Yani sorun formüldeki buçuklu sayıların çıkarılmaması. 1 çıkarıyor; ama 1,5 ve 0,5 çıkarmıyor.

Bakabilirseniz memnun olurum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri