• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mesai programı cumartesi -pazar iş günü sayılmayan

Excel Vers. ve Dili
2003
merhaba arkadaşlar

uzun süredir takip ediyorum bu forumu ilk kez yazıyorum yardıma ihtiyacım var . bizim iş yerinde çalışma saatlari ;

hafta içi : 08:00 - 12:00 / 13:00 - 18:30

hafta sonu : cumartesi pazar tatil

hafta sonu kalındığında 2 saat kalmışsa 2 katı diye hesaplanıyor yani 2 saat x 2 saat = 4 saat şeklinde

hafta içi hesaplanırken de 2 saat kalmışsa 1,5 katı diye hesaplanıyor yani 2 saat x 1,5 saat = 3,5 saat şeklinde

biraz karışık ama inanın böyle bir programa ihtiyacım var şimdiden teşekkürler...

Merhaba,
Daha önce bir arkadaşıma mesai çizelgesi yapmıştım.Senin ihtiyacına da cevap verecektir.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim ilginize çok yararlı olduğunu düşünüyorum bir şey soracaktım giriş çıkış saatlarini yazarken örneğin giriş 8 mi yazmalıyım yoksa 08:00:00 şeklinde mi yazmalıyım ?

böyle bir mesai çalışması üzerinde çalışıyorum burda bazı eksikler var yardımınıza ihtiyacım var ....

personelin gelmediği günler veya gelmediği saatler var bir sütun daha açıp nasıl kesebilirim saatlerini ?

Ekli dosyalar

lütfen yorum yapın

Dilek hn.merhaba,
Size gönderdiğim dosyada küçük değişiklikler yaptım,ekte.
Bu bir mesai takip programıdır.
Programa saat girişlerinizi örn. 08:30 şeklinde giriniz.

Oysa siz şimdi personelin gelip gelmediği gün ve saatlerden bahsediyorsunuz. Bu da "personel devam/devamsızlık" kapsamına giriyor.
Bu durumda her ikisini bir arada mı yoksa ayrı ayrı mı olmasını istiyorsunuz anlayamadım.

Ekli dosyalar

merhaba öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için ekteki dosyada gerekli yere sütun açıp açıklama yaptım bakarsanız sevinirim.umarım anlatabilmişimdir

Ekli dosyalar

merhaba öncelikle teşekkür ederim yanıtınız için ekteki dosyada gerekli yere sütun açıp açıklama yaptım bakarsanız sevinirim.umarım anlatabilmişimdir

İyi de bir personel mesaiye gelmediği zaman ona mesai ücreti verilmez.Bu durumda ikaz veya başka bir yaptırım devreye girebilir.Siz ise gelmezse o kadar saat kesinti yaparım diyorsunuz.Bu yasalara aykırı bir durum.Emin misiniz ?
Ve ayrıca "AM" sütununda bu istediğiniz zaten gerçekleşiyor,ayrıca başka sütun açmaya gerek yok yani.

Son düzenleme:
İyi de bir personel mesaiye gelmediği zaman ona mesai ücreti verilmez.Bu durumda ikaz veya başka bir yaptırım devreye girebilir.Siz ise gelmezse o kadar saat kesinti yaparım diyorsunuz.Bu yasalara aykırı bir durum.Emin misiniz ?

evet gelmediği zaman izinli olduğu zaman buda "ücretli izin" demek.ben çok kısaltarak anlatmaya uğraştım sabahtan beride bunu nasıl yaparım diye bakmadığım yer kalmadı bulamadım günlük yövmiyesinden bu saatleri düşmem lazım ....

"AM" sütununda evet haklısınız durumu gösteriyor ama -5 yaptığım zaman 26.03.2011 tarihini -12,03 değerini veriyor toplam negatifi değil pozitifi vermeliydi

acaba hafta sonu yövmiye 2 ile çarpıldığından mı formül o rakamı veriyor ?

tekin bey ben hala -12,03 de kaldım formülde bir yanlışlıkmı var acaba yardımlarınızı bekliyorum

tekin bey ben hala -12,03 de kaldım formülde bir yanlışlıkmı var acaba yardımlarınızı bekliyorum

Dilek hn.merhaba,
İsteğinizi anlamakta güçlük çekiyorum.Bana tam olarak ne yapmak istediğinizi lütfen açık açık yazın.Yalnız kullanmak istediğiniz tabloda sadece mesaileri hesaplayabilirsiniz. Personelin gelmediği günleri yada izinli günlerini bu tablodan düşmeye kalkarsanız negatif sonuçlar alabilirsiniz.Ben son tablonuzu yeni indirdim;haklısınız sonuç negatif çıkıyor,formülde bir hata yok.Çünkü ilgili personel 5 saat hafta içi mesai yapmış,5 saat de hafta sonu mesai yapmış.Hafta sonu mesaisi %100 zamlı ve hafta içi mesaisi de %50 zamlı olduğu için elbette sonuç negatif olacaktır.Çünkü bu tabloda sadece mesaileri takip edebilirsiniz.

son bir şey daha isteyebilirmiyim... :)

şimdi mesai saatlerini yazıyorum örneğin 9 saat 30 dakikayı 9,5 şeklinde yazıyorum ama dakika olarak görmüyor formül 60 dakika üzerinden değilde 100 dakikaymış gibi değerlendiriyor.... bu durumu nasıl çözebiliriz acaba ?

Selamlar
Sizin dediğiniz gibi yaparsak yani hücreleri saat formatına göre ayarlarsak ozaman geç gelme simgesi olan - işaretini kullanamayız

Geri