• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai hesaplaması

Excel Vers. ve Dili
office 2010
Merhabalar

Mesai hesaplamak için siz değerli arkadaşlarımdan yardım istiyorum exceli çok iyi bilmiyen biri olarak.Yapmak istediklerim D sütununa çıkış saatini yazdığımda E sütununa kaç saat mesai yapıldığını yazsın istiyorum.Birde F sutununda her haftada toplam 5 saate kadar olan mesailerin normal mesai ücretiyle çarpılması ,5 saatten sonrası ve hafta sonlarınınsa zamlı mesai ücretiyle çarpılması gerekiyor.
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Foruma hoşgeldiniz.

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Turist teşekkür ederim ama haftalık 5 saati geçtiğinde normal mesai hesaplamaması gerekiyor.Bu kural her hafta için tekrar ediyor.Ama yinede ilgin için teşekkür ederim

Küçük bir çalışma yapıyorum belki sorununu çözerim kardeşim.Çözünce dosyayı eklerim.

Turist teşekkür ederim ama haftalık 5 saati geçtiğinde normal mesai hesaplamaması gerekiyor.Bu kural her hafta için tekrar ediyor.Ama yinede ilgin için teşekkür ederim

Ekli dosyada düzeltmeler yapılmıştır.
İnceleyiniz.

Ekli dosyalar

Pardon;
Heralde günlük değil de haftalık 5 saati geçerse zamlı mesai tarifesinin, ilgili haftadaki mesailere uygulanmasını istemişsiniz.
Örnekteki formülasyona küçük bir rutuş yaptım.İnceleyip sonucu bildirir misiniz?
Ekli dosyayı görüntüle Kopya Xl0000000-2.xls

Hafta başlarında formülün tarih için yaptığı hücre başvurusu ilgili haftanın ilk cumartesi günü olarak değişir.Formül haftalık mesai süresi (cumartesi-pazarlar dahil) 5 saati geçince zamlı tarife uygular.5 ve altı için normal ücret uygulaması yapar.Eğer zamlı tarifeyi haftalık toplam 5 saat mesai için de yapsın derseniz formülün
Kod:
=EĞER((A2<A$5)*(TOPLA(E$2:E$6)<=[COLOR="Red"]5[/COLOR]);(E2*H$2);(E2*I$2))
kırmızıyla belirtilmiş kısmını 4,99 yapın.

Umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
Turist ve harzemsah ikinizinde ellerine kollarına sağlık çok teşekkürler

Geri