• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesai hesaplamaları ile ilgili örnek bir çalışma hazırlarmısınız? ben yapamadım da =S

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Arkadaşlar Excel formul konusunda çok iyi değilim ve iyi bir forum takipçiside değilim. Aradığımı tam olarak bulamadım Lütfen yardım edin Fazla mesai hesaplaması ile ilgili örnek bir sayfa gönderirseniz çok sevinirim.

Hafta içleri saat 09:00 - 18:00 arası çalışıyoruz ve bu saatler dışında çalıştığımızda çalışma saati çarpanımız x1,5
Cumartesi günleri 09:00 - 13:00 arası çalışıyoruz ve bu saatler dışında çalıştığımızda çalışma saati çarpanımız x1,5
Pazar günleri hiç çalışmıyoruz ve şayet çalışırsak çalışma saati çarpanımız x2

Yapmak istediğim şey bir kutucuğa maaşımı yazmak istiyorum saat ücretimi hesaplasın, mesai saatlerimi hesaplasın ve alacağım mesai ücretini bana bildirsin istiyorum cumartesi pazar olayında çok takıldım. bide kimi zaman seyyahat bir günden fazla sürüyor. (sayyahatlerde mesai sayılıyor.) yola çıktığım saati yazıyorum. yolda o gün bitiyor ama seyyahatim devam ediyor çıkış saatine 24:00 yazıyorum ya abuk sabuk bi hesap çıkartıyor yada 00:00 yaparak sanki hiç mesai yapmamışım gibi bi sonuç oluyor. umarım çok şey istemiyorumdur. forumda bikaç örnek çalışma var onların üzerinde uyarlama yapmaya çalıştım ama daha çok yüzüme gözüme bulaştırdım. lütfen örnek bir çalışma gönderin şimdiden çok teşekkürler.
mail adresim g o k c e n _ o @ h o t m a i l . c o m

bu mesajı Diğer Excel Soruları bölümüne yazmıştım ancak Modoretor tarafından Forum Kurallarına Uymayan Başlıklar bölümüne taşındı. başlığa lütfen yardım yazmıştım umarım bu sebepten taşınmıştır. şimdiden teşekkürler..

Selamlar.
Örnek dosya ekleyip, hangi hücrede ne olmasını istediğinizi anlatan kısa ama net sorular sorarsanız elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.
Bu şekilde sorduklarınız havada kalıyor, şahsen ben kafamda bir tablo canlandıramıyorum.

onu kendisi hesaplayamazmı?

yani maaşımı yazıcam aylık olarak çalışma saatim belli bide bu tablonun istediğim en önemli şeyi hafta içi günlerle cumartesi ve pazarı birbirinden ayırmasını istiyorum. =S

mesai hesaplama

umarım istediğiniz gibi olmuştur.

Ekli dosyalar

eğer hafta içi 9 saatten,cumartesi de 4 saatten az çalışırsa mesaiden düşüyor.eğer düşmesin derseniz onu düzeltebilirim.

harika olmuş tam istediğim gibi çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar size :hihoho::dua:

bu da hafta içi 9,cumartesi 4 saateen az çalışanlar için mesaiden düşmüyor

Ekli dosyalar

bişi dikkatimi çekti bilmem yapılabilcek birşeymi maaş değerinin değişmesi durumunda mesai ücretlerinin de değişmesi gerekmiyormu bu ikisini birbirine bağlayamazmıyız? yani benim maaşım 800 ken x mesai ücreti olsa da maaşıma zam geldiğinde örneğin 900 olunca mesai ücretlerimi ordan görerek değiştirse mesela :dusun:

değiştirebiliriz.örneğin maaşa %kaç zam yapıldıysa mesai ücretine de mi o oranda zam yapılacak

:biggrin:bunu neden istiyorum diyiyim size şimdi benim mesai arkadaşlarım görcek bunu banada at banada at dicekler :biggrin: herkesim maaşı bir değil sorun olcak onlarda :| ama maaşa göre mesai ücretleri de değişrse diğer arkadaşlarımda bu tablodan faydalanabilir dimi ama :arkadas:

yok maaşı yazdığım kutucuk belli ya haftalık çalışma saatim de belli ikisini bölerek saat ücretimi bulmuyomu zaten?

hocam o zaman herkes mesai saati ücretini kendine göre değişir.bunun için formule gerek yok.örneğin siz pazar hariç 1,5 alıyorsunuz,diğerleri 1,75 o zaman 1,5 olan değerleri 1,75 yapsınlar

mesai hesaplaması ile ilgili bi yanlış anlaşılma var sanırsam hesap şöyle yapılıyor.

çalışma saati tutarı (aylık maaşdan hesaplanıyor) x 2 x mesaide kalınan saat

yani ;

800(maaş işte bu değişken) / 196(aylık çalışma saati bu değer sabit) = 4,09TL. (saat ücreti)
4,09(saat ücreti) x 2(mesai çarpanı) x 5(mesai yapılan saat)=40.00TL. (Mesai Ücreti)

mesai çarpanı pazar günler 2 diğer günler 1,5 olucak

maaş değişince otomatik olarak aylık saat ücretinde değiştiği için mesai ücretinde değişiyor. umarım enlatabilmişimdir benim bile kafam karıştı :mrgreen:

hocam dosya üzerinde gösterirseniz anlaşılması daha kolay olur

tm şimdi hmn anlatıcam bi örnek çalışma gibi bişi yapıp

evt işte bu çok güzel olmuş ellerinize sağlık =D çok tşk arkiler başıma toplanıyo artık hesaplıyomu hesaplıyomu die sormaya geliyorlar millet sıraya gircek istemek için =D çok tşk kolay gelsin size =)

Son düzenleme:
Geri