• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mesai hesaplama

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
bitürlü yapamadığım mesai
bu tabloda giriş çıkış saatleri baz alınarak giriş eğer geç ise yani 08:00 den sonra ise eksik sutununa eksi vermesi eğer 17:30 dan fazla isede fazla sutununda göstermesi gerek çaılışılması gereken süre 9,5 bundan mola çıkınca 8 saat oluyor bundanda mola düşülüyor 1,5 saat böyle bişey yapılabilmesi mümkünmü tabloda değişikliklerde olabilir hiç önemli değil yeterki olsunda not: eksik saat ve avanslar maaşdan düşülcek fazla saatde alınacak mesaiye eklenecek

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sorunuzda ucu açık noktalar var. Dolayısıyla durumla ilgili işlemleriniz formülden kaldırdım. (siz gerekli yerlere uygularsınız).
Ayrıca hesaplamayla ilgili bir işlem yapmadım. (hesaplamayla ilgili "şu sütun verilerini manuel gireceğim, şu sütun verileri şu hesaplama sonucu oluşacak" gibi) açıklama yaparsanız çözüm bulmak kolaylaşır.
İnceleyin. Zamanla ilgili sorun varsa belirtin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Sorunuzda ucu açık noktalar var. Dolayısıyla durumla ilgili işlemleriniz formülden kaldırdım. (siz gerekli yerlere uygularsınız).
Ayrıca hesaplamayla ilgili bir işlem yapmadım. (hesaplamayla ilgili "şu sütun verilerini manuel gireceğim, şu sütun verileri şu hesaplama sonucu oluşacak" gibi) açıklama yaparsanız çözüm bulmak kolaylaşır.
İnceleyin. Zamanla ilgili sorun varsa belirtin.
İyi çalışmalar.

çok teşekkür ederim ilginize ucu açık nokta derken neresi?
G eksik sutununda 08,00 10,00 arası çalışan 8 saat çalışma süresinde 2 saat çalıştığı için -6 vermesi gerekiyor ben böyle bişey yaptım ama olmadı hata verdi sizinkine bakarak bişeyler yürütmeye çalıştım :) =EĞER(B24>$B$1;B24-$B$1;0;C24<$B$4;C24-$B$4 doğrusunu yapabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba;
Ucu açık dediğim nokta;
Farzedelim ki giriş saati mola süresi içinde olsun (örn:12-13 arası yemek molası varsa ve personel 12:36 da giriş yaptıysa) bu zamanı nasıl yorumlayacaksınız.? Yani net çalışma saati hesabını nasıl yapacaksınız?
Ayrıca 1500 personelli bir işletmede MRP programı vardır. Bu programa bir modül yazdırırsanız işinizi daha kolay yapabilirsiniz.
Ama Mevcut tablo ile devam edecekseniz G6 hücresine;
=EĞER(B6>$B$1;B6-$B$1;EĞER(E6-$B$3<F6;F6-E6;0))
Formülünü uygulayıp aşağı doğru çoğaltın.
İyi çalışmalar.

peki sizce nasıl yapabilirim personel sayısı fazla deil yani 1500 deil :)
yani dediğiniz gibi manuel de yapılabilir ve tablodaki formülleri silerek elle yaptım ama düşülmüş maaş da problem var galiba sonuç yanlış çıkıyor bu şekildede olabilir yani eksik ve fazlayı manuel girilsin

Ekli dosyalar

Merhaba;
İşlemlerin bir kısmını manuel tamamlayacaksanız eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Sayın hocalarım bir önceki soruna benzer bir problemim var mesai hesaplarken iki mesai saati arasını
=EĞERHATA(EĞER(E4-D4<0,(E4-D4)+24,E4-D4),) formülü ile veriyorum mesailer 24 saatlik dilimleride kapsıyor. ancak bu mesai sürelerinden 4 saatten sonraki 7 saatlik çalışma sürelerine kadar "yarım" saat, 7buçuk saat ve üzeri mesailerden "1" saat dinleme süresi düşülüyor.
Örneğin;
20:00 - 00:00 Çalışan kişi 04:00 sürede değişiklik olmazken
20:00 - 03:00 Çalışan kişi 06:30
20:00 - 03:30 Çalışan kişi 07:00 saat çalışmış oluyor.
Bu mantığa göre yukarıda kullandığım formülü bir türlü uyarlayamadım. Acaba bunun bir yolu varmıdır?
İyi Çalışmalar diliyorum...

Geri