• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

mesafe-imalat şekil takip

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan modoste
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
daha önceen sorduğum sorunun eki olan bu yeni soruyu ayrı bir soruda sormak istedim.

ilk eklediğim dosya verilmiş başlangıç ve bitiş km lerinin her bir satır arası 100 metre olan karelerde koşulsuz yani herhangi bir kriter göstermeden buldurmaktı ama şimdi ekleyeceğim liste yine ilerde birçok koşul daha eklenebilecek bir çalışmadı o bakımdan formül ile yapılabiliyosa çözüm formülü değiştirip diğer seçeneklere ben geçebiliyorum.

şimdi dosyamı 2003 e kaydedipbiraz daha karmaşık halde sorumu tekrar sorucam
bir imalatın (beton-kazı vs) kendi içinde dalları oluyo
örneğin beton (C16.C20,C25.C30 ....gibi ) menfez (2x2, 3x2.....) ben belirli tarihlerde belirli cins imalatları başlangıç ve bitiş km lerini yazarak oluşturduğum verileri kriterler belirleyip yolun hangi kısımlarında bu imalarlar tamamlanmış cevabını görmek istiyorum.

umarım istediğimi anlatabilmişimdi.
ekli tablomda verileri yazıcam ve bir koşul seçip olmasını istediğim sonucun olduğu hücrelere hem "1" yazacam hemde sarı renge boyayacam.

F2 hücresine C25 imalat cinsini belirledim ve listeden olanları sarı renkle belirttim ve doldrulması gereken yandaki tabloyuda manuel yaptım. içinde 1 yazıyo şimdilik ben daha sonra onlarada bir kural koyucam

Ekli dosyalar

Merhaba;
Syn.modoste;
Konunuzla alakası olmayan bir alanda mesaj vermek yerine Özel mesajı kullanın.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

merhaba sayın muygun ve diğer hocalarım
dün muygun hocamın çözümlediği çizelgemin daha kapsamlı daha fazla koşula dayanan kısmını soruma ekliyorum
ekli çizelgemde ifade etmeye çalıştım.

ekteki dosyada hocamın çözümlemiş haliyle dosya boyutu yüzünden ekleyemedim o bakımdan hocamın formüllerini silip gönderdim.

Ekli dosyalar

sayın muygun hocam yada diğer hocalarım
muygun hocamın çözümünde kullandığı yardımcı hücrelerde neleri nasıl buldurduğunu açıklayabilirmisiniz. buna benzer birçok çizelgem olcak ana mantığını anlayabilirsem götürebilirim devamını

Merhaba;
Cevapladığım 2 nolu mesaj eki tablo için;

A:E aralığı kendi verileriniz.
F sütunu alınacak veriler için kodlama oluşturuldu (yani eğer D6 hücre değeri P2 hücre değerine eşitse alınacak veri dolayısıyla P1 değerini al değilse 9 değerini ver gibi)
G sütununda başl.km ile bitiş km farkı bulunarak tekrarlanacak veri sayısı bulundu.
H sütununda veriler kadar rasyonel sayı oluşturuldu
I ve J sütununda verinin başlangıç-bitişi ile diğer verinin önceki veriden sonraki başlangıç-bitişi tespit edildi.
K sütununda verilerin H sütunundaki rasyonel değeri G sütunundaki kadar tekrar edildi.
L sütununda ilgili verinin 1 yada 9 değeri yazdırıldı.
M sütununda L sütun değeri kontrol edildi ve değer 1 ise ve veri ilk veri ise başlangıç KM si , değilse Bir artırılarak imalat yapılan Km değerleri oluşturuldu.
Tablo üzerinde formül ile M sütunu kontrol edilerek uygun veri varsa P1 değeri yazdırıldı.
Tablo Koşullu biçimlendirme ile mukayese edilerek veri olan hücrelere sarı altzemin rengi uygulandı.

İyi çalışmalar.

değilse 9 değerini ver dediğinizde 9 sayısının özel bi amaçlamı verildiğini sorsam hocam

1 dışında herhangi bir rakam olabilir. (ben 9 kullandım)

teşekkür ederim sayın muygun hocam
bu günlerde tekrar çok sık soru sormaya başladım foruma gereksinim duyuyorum yardımlarınızı
diğer sorularımında tez zamanda çözülmesini beklemekteyim.

Geri