• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mesafe hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nane
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 tr
Merhabalar,

Ekteki örnekte dikey ve yatay iki hücrenin kesişim noktası olan hücredeki değeri bulmak istiyorum.

Örnek D8, veya daha sonra F12, E9, gibi,

Acaba düşeyara ve yatayara' yı birlikte mi kullanmam gerekiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler

Yb

Ekli dosyalar

Selamlar,

Aşagıdaki formül işinize yararmı ?

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((İl!$B$6:$B$26=Mesafe!B5)*(İl!$D$5:$K$5=Mesafe!C5)*(İl!D6:K26))

Altarnatif olarak;

Kod:
=İNDİS(İl!$D$6:$K$26;KAÇINCI(Mesafe!B5;Dik;0);KAÇINCI(Mesafe!C5;İl!D5:K5;0))

Vedat bey Teşekkürler

Aslında ad tanımla yöntemi ile açılır kutuda illeri gösteriyorum ama bir problem var.

Örneğin başlanğıç noktası Adana ise bitiş noktasında Adana çıkmamalı. Yani aynı ilin mesafesi olmayacağından.

Bunu nasıl yaparız hiç bilmiyorum.

Yb

Merhaba,

Doğrulama ile bu istediğiniz yapamak için yardımcı sütun kullanmanız gerekir. Bana kalırsa hiç gerek yok. Çünkü seçim yapan kişi iki aynı ili seçerse sonuç sıfır çıkar, buda gayet normal birşeydir diye düşünüyorum.

Sıfır çıkmasın derseniz, doğrulmayla oynamak yerine formüle eşitlik durumunda bir şart yazılır. Örneğin iki bölüm aynı seçilemez gibi.

Bana kalırsa tablo yapısında bu konudan daha önemli bir durum var. Öncelikle bunu çözmeniz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü tablo yapınıza göre tek taraflı bir tablo yapmışsınız.

Oysaki seçim yapan kişi,

Afyon ile Ağrıyı seçerse dikey-yatay durumuna göre sonuç 0 çıkıyor. Sizin seçimlerinizde bu şekilde düzenlenmiş. Bu durumu çözmek için ya formülü değiştirmelisiniz yada tablo yapınızı değiştirmelisiniz.

Bu açıklamalardan gelecek cevabınıza göre istediğinizi yapmaya çalışırım.

Alıntı
=Ömer;582942]Merhaba,

Doğrulama ile bu istediğiniz yapamak için yardımcı sütun kullanmanız gerekir. Bana kalırsa hiç gerek yok. Çünkü seçim yapan kişi iki aynı ili seçerse sonuç sıfır çıkar, buda gayet normal birşeydir diye düşünüyorum.

Sıfır çıkmasın derseniz, doğrulmayla oynamak yerine formüle eşitlik durumunda bir şart yazılır. Örneğin iki bölüm aynı seçilemez gibi.

Bana kalırsa tablo yapısında bu konudan daha önemli bir durum var. Öncelikle bunu çözmeniz gerekir diye düşünüyorum. Çünkü tablo yapınıza göre tek taraflı bir tablo yapmışsınız.

Oysaki seçim yapan kişi,

Afyon ile Ağrıyı seçerse dikey-yatay durumuna göre sonuç 0 çıkıyor. Sizin seçimlerinizde bu şekilde düzenlenmiş. Bu durumu çözmek için ya formülü değiştirmelisiniz yada tablo yapınızı değiştirmelisiniz.

Bu açıklamalardan gelecek cevabınıza göre istediğinizi yapmaya çalışırım.[/QUOTE]

Ömer bey evet aslında haklısınız tek yönlü bir tablo oldu. Ters tarafdan aramada eşleşme olmuyor.

Diğer kısımları da doldurdum.
Aslında aynı il karşılıklı olarak seçilmese yani dikeyde ankara seçildiğinde yatayda ankara olmasa iyi idi. Başka tabloda da kullanma şansım olacaktı ama neyse.

Teşekkürler

Geri