• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

medya info bilgileri

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
değerli arkadaşlar "D:\videolar" klasörünün içindeki videolarımın medya info bilgilerini excelde görüntüleyebilirmiyim mesela klasörün içinde bulunan video1.mkv adlı video dosyasının medya info bilgilerini görüntülensin istiyorum ekte bir dosya gönderiyorum umarım işinize yarar

Ekli dosyalar

Merhaba,

Forumda örnekler var,

GetDetailsOf ifadesi ile arama yapın.

sayın ayhan verdiğiniz isim ile arama yaptım ama bu çalışmalar videonun özellikler görünümündeki bilgileri alıyor benim istediğim videonun üzerinde sağ tıklayınca açılan menüde görülen media info bilgilerini almak bu çalışlmalarda sağ tıklayınca açılan menüdeki özellikler penceresinin bilgilerini alıyor bu konuda bir düzenleme yapılabilirmi acaba bulduğum kodlar aşağıdaki gibidir dediğim gibi media info bilgileri alabilirsek çok iyi olur

Dim Klasör As Object, Klasör_Yolu As String, Dosya As Object, Satır As Long, X As Integer

On Error Resume Next

Application.ScreenUpdating = False

Set Klasör = CreateObject("Shell.Application").BrowseForFolder(0, "Lütfen bir klasör seçin !", &H100)
Klasör_Yolu = Klasör.Items.Item.Path
If Klasör_Yolu = "" Then Exit Sub
Cells.ClearContents
Range("A1") = "Dosya Adı"

For Each Dosya In CreateObject("Scripting.FileSystemObject").GetFolder(Klasör_Yolu).Files
Satır = Satır + 1
Set Dosya = CreateObject("Shell.Application").Namespace(Klasör).ParseName(Dosya.Name)
Cells(Satır + 1, "A") = Dosya.Name
Cells(Satır + 1, "A").Hyperlinks.Add Anchor:=Cells(Satır + 1, "A"), Address:=Dosya.Path, TextToDisplay:=Dosya.Name

For X = 1 To 40
Cells(1, X + 1) = CreateObject("Shell.Application").Namespace(Klasör).GetDetailsOf("", X)
Cells(Satır + 1, X + 1) = CreateObject("Shell.Application").Namespace(Klasör).GetDetailsOf(Dosya, X)
Next
Next

Cells.EntireColumn.AutoFit
Application.ScreenUpdating = True

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation

"kodlar excel web tr sitesinin değerli uzmanları tarafından hazırlanmıştır"

değerli uzman arkadaşlar bu konuda bir fikiri olan varmı yoksa böyle bir şey olmuyormu excelde olmuyorsa vaz geçebilir

değerli excel web uzmanları media infodan bilgi alma konusunda değişik bir yol izlemeye karar verdim bu konuda yine yardımınızı talep edicem ekte gönderdiğim dosya media infonun txt uzantılı info dosyasıdır bu bu şekilde kayıt edilen dosyaların içindeki bilgileri excele alabilmek mümkünmüdür bu konuda yapacağınız yardımlardan dolayı şimdiden teşekür ederim

Ekli dosyalar

Geri