• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Matris tablo toplaçarpım hatası

berkeartar

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2019
Arkadaşlar merhaba,

Ekteki dosyada C29 la başlayan tabloya C4 ile başlayan tablodaki değerleri getirmek istyorum ancak hata veriyor. Farklı formül ile de çözülebilir yardımlarınız bekliyorum. (Örnek olması açısından B1 sonucu 123,76 çıkıyor)

Ekli dosyalar

B1 sonucu 123,76 nasıl çıkıyor? Yani yapılması gereken işlem nedir?

Bu getirme işleminden kastınız nedir?
Gönderdiğiniz dosyada bir adet formül var onun da sonucu YOK hatası.

Ekli dosyada sarı ile işaretlediğim hücrelere sonucunu istediğim değerleri yazdım. Yapmaya çalıştığım şey C4-J4 arasındaki harfi seçip K4-AW4 arasındaki sayıyı seçip AX4 sütunundaki değerlerle çarptırmak.

Ekli dosyalar

Doğru dosyayı gönderdiğinize emin misiniz?

Yukarıdaki tabloda D harfini buldunuz diyelim. D5:D17 aralığındaki hangi satırdaki değeri alacaksınız?
B29 dan başlayıp 1 den 11 e adar sıralanmış satırlar ki sanırım bu da 40 a kadar gidecek örneğin 1. satırdayız, Yukarıdaki tabloda 1 nolu sütunu bulduk. O sütundaki K5:K17 aralığında bir şey mi alacağız? Ya da ne yapacağız?

Doğru dosyayı gönderdiğinize emin misiniz?

Yukarıdaki tabloda D harfini buldunuz diyelim. D5:D17 aralığındaki hangi satırdaki değeri alacaksınız?
B29 dan başlayıp 1 den 11 e adar sıralanmış satırlar ki sanırım bu da 40 a kadar gidecek örneğin 1. satırdayız, Yukarıdaki tabloda 1 nolu sütunu bulduk. O sütundaki K5:K17 aralığında bir şey mi alacağız? Ya da ne yapacağız?
Yanlış dosyayı göndermişim ? telefondan gönderiyorum karışmış.

Ekli dosyalar

C29 için formülünüz, sağa ve aşağı kopyalayabilirsiniz.
=TOPLA.ÇARPIM(($AX$5:$AX$17)*(KAYDIR($B$5;;KAÇINCI(C$28;$C$4:$J$4;0);13;1))*(KAYDIR($B$5;;KAÇINCI($B29;$K$4:$AW$4;0);13;1)))

Ömer Bey,
Öncelikle teşekkür ederim emeğinize ancak istediğim sonucu vermiyor. Şu şekilde bir sonuç vermesi gerekiyor; örneğin C29 hücresinin sonucu için C5-C17 hücresiyle K1-K17 hücresini topla çarpım yaptıktan sonra gidip AX5-AX17 hücresini çarptırmak gerekiyor. Yani C29 hücresine C5xK5xAX5+C6xK6xAX6+…+C17xK17xAX17 sonucunun yazdırılması lazım.

=TOPLA.ÇARPIM(($AX$5:$AX$17)*(KAYDIR($B$5;;KAÇINCI(C$28;$C$4:$J$4;0);13;1))*(KAYDIR($B$5;;KAÇINCI($B29;$K$4:$AW$4;0)+8;13;1)))

Eyvallah.
Olur böyle sıkıntılar. Bazen soru soran eksik sorar, bazen cevaplayan yanlış anlar. Maksat bunları minimize etmek.
Sonuca ulaşabildiysek ne mutlu.

Geri