• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Matris çarpımı, determinantı ve ek matris

Excel Vers. ve Dili
2010
Matirsler ile çarpma işlemini yapabiliyorum ancak şöyle bir sorunum var. Mesela 3*5 bi matris ile 5*3 bir matrisi çarpmak istediğimde ben 5*5 lik bir alan seçiyorum ve sonuçlar gözüküyor boş değerler yok yazıyor burda sorun yok. Ama 5*3 değilde 5*4 lük bir matris ile çarpmak istediğimde bu alanlarda hiç bir değişiklik olmuyor ben maksimum 5*5 lik matrislerin çarpımı ile uğraşıyorum. Ayrıyetten bu matirslerin determinantı ve ek matrisi için ne yapmam gerekli. Şimdiden teşekkür ederim.

Malesef sorunum çözülmedi, matrisleri çarpıyorum fazladan alanda seçiyorum ama sonuçlar değişmiyor. Ben 3*5 matirisi 5*3 ile çarptıktan sonra 5*4 lük başka bir matrisle çarpmak istediğimde değerler değişmiyor

Malesef sorunum çözülmedi, matrisleri çarpıyorum fazladan alanda seçiyorum ama sonuçlar değişmiyor. Ben 3*5 matirisi 5*3 ile çarptıktan sonra 5*4 lük başka bir matrisle çarpmak istediğimde değerler değişmiyor

.

12 dakikada verdiğim konuları inceleyebildiniz ise, probleminizi rahatlıkla çözebilecek kapasitede olmalısınız...

.

Geri