Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Orion 2 arkadaşım ilgilendiğiniz için çok teşekür ediyorum. Sizin yaptığınız şekilde bende yaptım fakat genel olarak toplamlara baktığımızda yanlış çıkıyor. mesela; E9+F9=65,93 çıması gerekmiyormu. Anlayacağınız bir şekilde toplamlarda mutlaka 0,1 lil bir fark oluşuyor.Tamamını AŞAGIYUVARLA formülüyle yaptığımız zamanda sonuç yanlış çıkyor.
Siz G8 hücresindeki değerin 37,82 olmasını istemişsiniz. Bende aşağı yuvarla formülü ile 37,827 'yi 37,82 yaptım.
Ve dolayısı ile 28,100 ile 37,820 'nin toplamları 65,920 oluyor.
Buraya kadar bir yanlışlık yok.Siz neyi soruyorsunuz ben anlamadım.
Siz G8 Hücresine yazdığınız açıklamada 37,82 olması gerekiyor demedinizmi?
Orion2 Arkadaşım o verdiğim örnek sandece bir tanesi. Ben işlemi yaparken genel olarak hesaplatmak istiyorum. Şöyle açıklayım isterseniz. F7+F8 zi topladığımız zaman sonuç 2,53 çıkıyor. Hesaplamayı genel toplam kısmından yaptığımız zaman ,Örneğin;422,61 in Binde 6 sını hesapladığımız zaman 2,54 olarak çıkıyor. yani D9*F3:2,54 olarak çıkıyor.
Yurttaş arkadaşım sanada birşey sormak istiyorum.Senin toplamındaki E8+F8=37,82 olarak sonuç çıkıyor. Benim bilgisyardaki Excel sayfasında E8+F8=32,83 olarak görünüyor. sonuçlar neden farklı çıkıyor anlayamadım.
İlkin, Araçlar > Eklentiler > Toolpak Çözümleyecisini aktif hale getirin.
Sorunlu formüllerinizi şu şekilde revize edip : =KYUVARLA(E8+F8;0,01) deneyiniz.
Seyyit Tiken arkadaşım size çok çok teşekkür ediyorum. Usanmadan benimle ilgilendiğiniz için. Benim tek sorunum kaldı oda genel toplamdaki 422,61*0,006=2,54 olarak çıkıyor. Fakat F7+F8 topladığımda ise 2,53 çıkıyor. Bilmem anlatabildimmi.
sorudaki örnekte f7+f8 toplamının farklı çıkmasının sebebi ondalık kısımdaki 2 basamaktan sonrasını da hesaplamasından dolayıdır. f7 de 1,08, f8 de 1,45 var, görsel olarak toplam alınırsa 2,53 yapar, ancak araçlar>seçenekler>hesaplama menüsünde Duyarlılık görüntülendiği gibi seçeneğinin çentiği kaldırılınca =f7+f8 > 2,54 olarak veriyor
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.