• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

matematiksel işlem sonucunu tam tutturmak için nasıl bir değişiklik uygulamalıyım

modoste

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft OFFİCE Ev ve İş 2019 TR
bir çarpımı bölümü oluşturan 5 tane sayı var ve bunlarla yapılan işlemin cevabı belli oluyo
fakat cevabın olmasını istediğimiz bir sayı olması için bu 5 tane veriyi nasıl değiştirmeliyiz her veri değişmeyebilir yanlızca 1-2 tanesi değişebilir.

Ekli dosyalar

sayı aralığı her sayı en fazla 5 birim artabilir yada azalabilir mi bunun gibi birşey mi anlayamadım

sonuç değişince ya alttabanı ya üsttabanı ya yüksekliği yada diğer değişkenleri....
ama tam sayıya nasıl ulaşılabilir bir çalışma geldi elime verilen sonuca göre biryerleri değiştirmem tam sayıya ulaşmam lazım biraz zor durumdayım.

5 birim + - istediğiz değeri alabiliyormuyuz? Virgülden sonraki değerlerin önemi var mı? 4 sonucu çarpsak, 5. sonucu bulmak için bulmamız gereken değeri bu 4 sonuca bölsek olabilir mi?

Merhaba,

HEDEF ARA özelliğini kullanabilirsiniz.

Eklediğiniz dosya 2007 ve üstü formatında. Bu sebeple 2010 için tarif ediyorum.

C9 hücresini seçin.
VERİ menüsünden DURUM ÇÖZÜMLEMESİ-HEDEF ARA seçeneğini seçin.
AYARLANACAK HÜCRE otomatik olarak C9 gelecektir.
Altındaki kutucuğa 184,576 yazın.
DEĞİŞECEK HÜCRE bölümüne ise C3:C7 aralığından tek bir hücre seçin. Mesela BOY değerini seçin.
Tamam dediğinizde boy değerinin 184,576 ulaşmak için alması gereken değer otomatik olarak hesaplanacaktır.

ekli dosyamda soruma sebep olan çalışmayı gönderiyorum detaylarıyla anlatmak isterim.
ekli dosyada sarı desenli hücrelerdeki veriler matematiksel işleme giriyo ve sonuç gri renkli hücrede hesaplıyo. (not hesaplamalar yuvarla formülüyle sonuç kısmı şekilleniyo)

örnek uygulamada verilerin işlemi sonucu 358,080 M³ çıkmış ama olması istenen sonuç turuncu renkli hücrede 358,400 çok az bir farkla tutturamıyorum

şeklin alttabanı 2,90-3,10 aralığında değişebilir
üst tabanı 0,60-0,80 aralığında oynayabilir
yüksekliği (1,60-2,00) aralığında değişebilir.
değişmeyen L = 48,00 mt olsun diğerleri gerekirse değişebilsin

umarım anlatabilmişimdir.

Ekli dosyalar

Dosyayı inceleyiniz.
Sub Değiş()
Application.ScreenUpdating = False
Randomize
a = Round(Rnd() * 0.2 + 2.9, 3)
b = Round(Rnd() * 0.2 + 0.6, 3)
c = Round(Rnd() * 0.4 + 1.6, 3)
e = Int(Rnd() * 5 + 1)

Cells(3, 3) = a
Cells(4, 3) = b
Cells(5, 3) = c
Cells(6, 3) = 1
Cells(7, 3) = e

Cells(6, 3) = Cells(11, 3) / Cells(9, 3)
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
teşekkürler korhan hocam denedim hemen sonucu aldım ama burda hedef arada sadece 1 hücrenin değeri değişiyo dimi işlem 5 değişkene bağlı ama sadece 1 değişkene göremi bu işlem olcak

Dosyayı güncelledim.

Son düzenleme:
Geri