• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

matbu bir yazı ve değişen excel listesindeki isim ve plakaları yazdırmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kralasd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
visual basic
herkese kolay gelsin örnek listeyi ekledim.her ay 600 civarında müşterimize matbu bir evrak yolluyorum.değişkenler sadece ad soyad plaka ve tarihler geri kalanı aynı bu listeye bir makro düzenlenebilir ve kendisi otomatik olarak yazıcıdan çıktı alabilir mi? ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

örneğini siteden bulamadım galiba böyle bir şey yapılamıyor kimse fikrini belirtmedi. alternatif sunabilen varsa onu da dinlemek isterim.teşekkürler

büyük bir iş yükü oluyor arkadaşlar gerçekten her ay yaklaşık 600 ile 800 müşteriyi elle yazarak mektup göndermek zorunda kalıyorum.bu da ayda 7-8 gün fazla mesai yapmama sebep oluyor.eğer bir çözüm önerisi sunabilecek olan varsa çok mutlu olurum.teşekkürler

Aşağıdaki kodu deneyin. Ancak peşpeşe 800 adet evrakın yazıcıya gönderilmesi bir bellek sorunu oluşturabilir.

Kod:
Sub yazdir()
Set s1 = Sheets("şeker ocakk")
Set s2 = Sheets("MATBU YAZI")
For a = 3 To s1.[b65536].End(3).Row
s2.[a7] = "Sayın " & s1.Cells(a, "b")
s2.[a10] = s1.Cells(a, "f") & " Plakalı ve"
s2.[a11] = s1.Cells(a, "c") & " Markalı aracınızın"
s2.[a12] = "Trafik sigortası " & s1.Cells(a, "j")
s2.[a13] = "Kaskosu " & s1.Cells(a, "k") & " Tarihinde sona ermektedir."
s2.PrintOut
Next
End Sub

Winword ile "Evrak-Mektup Birleştirme" olayını deneyiniz. Forumda bu şekilde aratırsanız örneklerini bulursunuz. Daha sağlıklı olacaktır.

cevaplarınız için teşekkürler.iki şekliyle de denemeye çalışacağım.çok bilgili değilim bu konularda tekrar yardım istersem kızmayın :) tekrar teşekkürler

aşağıdaki kodu deneyin. Ancak peşpeşe 800 adet evrakın yazıcıya gönderilmesi bir bellek sorunu oluşturabilir.

Kod:
sub yazdir()
set s1 = sheets("şeker ocakk")
set s2 = sheets("matbu yazı")
for a = 3 to s1.[b65536].end(3).row
s2.[a7] = "sayın " & s1.cells(a, "b")
s2.[a10] = s1.cells(a, "f") & " plakalı ve"
s2.[a11] = s1.cells(a, "c") & " markalı aracınızın"
s2.[a12] = "trafik sigortası " & s1.cells(a, "j")
s2.[a13] = "kaskosu " & s1.cells(a, "k") & " tarihinde sona ermektedir."
s2.printout
next
end sub

tam anlamıyla işimi çözdü çok teşekkür ederim söylediğiniz gibi 800 adet kayıtı bir anda göndermemek gerekli parçalar halinde yazdırıyorum.elinize sağlık allah razı olsun.

Geri