Mastedbox Activex - güvenlik sorunu ??

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Bugün karşılaştığım bir sorun var.

Bu sabah microsoft'un sitesinden windows güncellemelerini yaptıktan sonra office 2003 TR ile hazırladığım ve sorunsuz şekilde çalışan programımda maskedbox kullandığım bölümlerden maskedboxlar yok oldu.Referanslardan yeniden tanıtmama rağmen güvenilir olmadığı şeklinde bir uyarı çıkıyordu.İnternetten şöyle bir araştırdım kill bil activex denetimleri diye bir güncelleme sonrasında oluyormuş.Tüm VBA güvenlik izinlerini verdiğim halde sorun devam etti.

Sistemimin yedek imajı vardı 5 dk'da tekrar kurdum ve şu an sorunum yok.Maskedbox'lar çalışıyor.

Ama sırf bu yüzden yada bu sorun düzeltilene kadar windows güncellemelerini yapamıyacağım.Bu da canımı sıkıyor.

Bu sorunun güncelleme yapıldığı halde çözümü konusunda bilgisi olan var mı acaba?

Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
Arkadaşlar sorunu, yabancı bir siteden bularak hallettim.Belki aynı sorunu yaşayanlar olabilir diye çözümü buraya da yazıyorum.

XP güncelleme paketi olan;
Windows XP için ActiveX Kill Bitleri Güncelleştirme Paketi (KB960715) paketini yükledikten sonra maskedbox'larla ilgili kullanama ve hata sorunu yaşıyordum.

Bu paketi yükleme öncesinde Excel programım sorunsuz olarak çalışıyordu.

Sonrasında yukarıdaki güncelleme paketini yükledim ve maskedbox'ları kullandırtmayıp görüntülememeye başladı.Sonrasında ingilizce bir sitede bu konuyla ilgili tartışma buldum.Orda anlatılanı uyguladığımda maskedbox'lar sorunsuz olarak kullanılır oldu.İzlediğim yol aşağıda.

Regedit içinde,
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\ActiveX Compatibility\{C932BA85-4374-101B-A56C-00AA003668DC}]

İçerisinde yer alan Compatibility Flags anahtarının 400 olan değerini ondalık tabanda 0 yaptığımda sorun düzeldi.

Aşağıdaki linkte, MSMASK32.OCX ile ilgili olan 17'nci mesaja bakabilirsiniz.

http://forums.techarena.in/windows-update/1121231-2.htm

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2003 Türkçe
yok ben buralara girip beceremem diyen olursa diye makro kodunuda aşağıya ekliyorum.
Bir buton kodu aralığına yazıp çalıştırabilirsiniz.Kolay gelsin

Dim deg2 As Object
anahtar2 = "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\ActiveX Compatibility\{C932BA85-4374-101B-A56C-00AA003668DC}\Compatibility Flags"
Set deg2 = CreateObject("WScript.Shell")
deg2.RegWrite anahtar2, 0, "REG_DWORD"

MsgBox "Gerekli ayar yapılmıştır. Güle güle kullanın..", vbInformation, "İşlem Tamam"