• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Mantıksal sınama da VE kullanma

Excel Vers. ve Dili
excell 2003 türkçe
Merhaba arkadaşlar ekte örneği bulunan türde bir dosyam var. buraya sürekli veri girişi yapmakta başka bir excel'de de verileri raporlamaktayım.

Çok fazla veri türü olduğu için eğer döngülerinde karşılaştığım bir sorunum var. örnek olarak iki ya da daha fazla ayrı ürün grubunu toplamam gerektiğinde
=topla(eğer(d2:d500="ürün a";c2:c500;""))+topla(eğer(d2:d500="ürün b";c2:c500;""))
formulü gibi yazmam gerekiyor.

Burada mantıksal sınama kısımına bir VE formulü uygulasam ve D sütununda hem "ürün a" ve hem de "ürün b" olduğunda toplasa bende aynı formulü defalarca tekrar etmeden daha kısa ve kolay bir formulle işimi halletsem istiyorum.

Topla.çarpım olmadan bunu becerebilmek mümkün müdür?

Ekli dosyalar

ÖZET TABLO (Pivot Table) uygularsanız. Filtreleme ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

ÖZET TABLO (Pivot Table) uygularsanız. Filtreleme ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

pivot tablo kullanmayı denedim, hem şekil olarak iteğimi karşılamıyor, hem de bu kalabalıklık problemi ayrı ayrı yerlerde karşıma çıkıyor her seferinde pivot kullanamıyorum.

Merhaba,

Aşağıdaki formül işinizi görecektir..

=ETOPLA(D2: D21;"Ürün A";C2:C21)+ETOPLA(D2: D21;"Ürün B";C2:C21)

Merhaba,

Aşağıdaki formül işinizi görecektir..

=ETOPLA(D2: D21;"Ürün A";C2:C21)+ETOPLA(D2: D21;"Ürün B";C2:C21)

peki şöyle bir durum var ise;
=topla(eğer(f2:f500="sa";eğer(d2:d500="ürün a";c2:c500;"");""))
diye yazdım, sonradan ihtiyacım oldu ben bunu ay ay ayırmak istedim. böyle olunca daha fazla eğer döngüsünü işe dahil etmek gerekiyor ben de çıkmaza giriyorum. çok çok uzun formuller yazdığım için bir dosyanın açılması 40 sn sürebiliyor

dostum örnek umarım işini görür. Topla.ÇArpım Yok. doğruluk tablosu şeklinde hazırladım

Ekli dosyalar

Geri