• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Soru Mantıksal işlem konusunda yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan com5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 365
Merhaba Arkadaşlar

Çalıştığım işyerinde aşağıda belirttiğim özellikte bir excel listesi talep edildi. Bu konuda fikrinizi mümkünse tecrübenizi ve yardımlarınızı rica edeceğim.

Sorum şu :

1. İşemri çalışma kitabında G sütununda "Kapandı" seçtiğimde, "Yevmiye" çalışma kitabında o iş emri yazılsa bile yevmiye verilmesin. Fakat 2. mantık ise kapama tarihi 02/10/19 tarihini seçtiğimde 02/10/19 tarihinden sonra yazılan yevmiyeler boş çıksın. Böyle birşey mümkünmüdür?

2. ise İşemri açılırken hesaplanan yevmiye diye bir sutun açsam, bu yevmiye belirtilen sayıya ulaştığında "yevmiye " çalışma kitabında yevmiyeler boş çıkması mümkünmüdür.

Bu 2 isteğimin excel'de yapılması mümkünmüdür. Yapılsa dahi. 02/10/2019 tarihinde kapattığım iş emrinde yevmiye çalışma kitabında 02/10/19 tarihinden önce yazılan yevmiyelerin durum bilgisi açık gözükmesi lazım.

Yardım eden ve emeği geçen herkese şimdiden teşekkür ederim.

Ekte olan "işemri çalışma kitabında" işemirlerini açıyorum;
1570129639891.png

daha sonra bu iş emirlerine istinaden taşeron firmaların personelleri hangi iş emirlerde çalıştıysalar o iş emrine yevmiye yazıyorlar. Ay sonunda bu rapora hakediş hesaplanıp bu firmalara para ödüyoruz. O nedenle çok önemli bir konu bu benim için...

Örnek : ekde bulunan yevmiye çalışma kitabında da yevmiyeler yazıyorum . İş no girince gerekli bilgiler otomatik geliyor.

1570130661762.png

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri