• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Malzeme İhtiyacı için Makro

Excel Vers. ve Dili
2007
Arkadaşlar ekteki dosyada "ÜRÜN REÇETELERİ" sayfasında olduğu gibi ürün reçetelerini tanımladığımızı varsayarsak ürünler için gelen siparişleri "SİPARİŞLER" sayfasına girdiğimde bana "SONUÇ RAPORU" sayfasında olduğu gibi sonuç raporu verebilecek bir bir excel uygulamasına ihtiyacım var. Bunu nasıl yapabiliriz?

Ekli dosyalar

• MRP.rar
    MRP.rar
    3.9 KB · Görüntüleme: 7
Dosyanız ektedir.:cool:
Kod:
Sub sonuc_raporu_59()
Dim sh1 As Worksheet, sh3 As Worksheet, sat1 As Long, sat3 As Long
Dim i As Long, j As Long, k As Range, adr As String, sat As Long
Set sh1 = Sheets("SİPARİŞLER")
Set sh3 = Sheets("ÜRÜN REÇETELERİ")
sat1 = sh1.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
sat3 = sh3.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row
sat = 2
Range("A2:D65536").ClearContents
If sat1 < 2 Then Exit Sub
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("SONUÇ RAPORU").Select
For i = 2 To sat1
    Cells(sat, "A").Value = sh1.Cells(i, "A").Value
    Cells(sat, "B").Value = sh1.Cells(i, "B").Value
    Cells(sat, "D").Value = sh1.Cells(i, "C").Value
    sat = sat + 1
    Set k = sh3.Range("A2:A" & sat3).Find(sh1.Cells(i, "B").Value, , xlValues, xlWhole)
    If Not k Is Nothing Then
        adr = k.Address
        Do
            Cells(sat, "C").Value = k.Offset(0, 1).Value
            Cells(sat, "D").Value = sh1.Cells(i, "C").Value * k.Offset(0, 2).Value
            sat = sat + 1
            Set k = sh3.Range("A2:A" & sat3).FindNext(k)
        Loop While Not k Is Nothing And k.Address <> adr
    End If
Next i
Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamdır." & vbLf & _
"evrengizlen@hotmail.com", vbOKOnly + vbInformation, "E V R E N"
End Sub

Ekli dosyalar

Evren Bey ilginize çok teşekkürler. Sonuç raporumuz ok güzel olmuş . Fakat "SİPARİŞLER" sayfasında ürün miktarlarını değiştirdiğimde "SONUÇ RAPORU" sayfasında miktarı değişen ürün için kullanılan malzeme miktarları değişmiyor. Bu sorunu da çözebilir miyiz?

Evren Bey ilginize çok teşekkürler. Sonuç raporumuz ok güzel olmuş . Fakat "SİPARİŞLER" sayfasında ürün miktarlarını değiştirdiğimde "SONUÇ RAPORU" sayfasında miktarı değişen ürün için kullanılan malzeme miktarları değişmiyor. Bu sorunu da çözebilir miyiz?
Eminmisiniz?
Bir yanlışlık olmasın!
Ben çalıştırdım şimdi.
Gayette güzel alıyor.
Yaptığım Örnek dosyada sarı renkle belrttim.
Önceki mesajımdan örnek dosyayı tekrar indirip bakınız.:cool:

Eminmisiniz?
Bir yanlışlık olmasın!
Ben çalıştırdım şimdi.
Gayette güzel alıyor.
Yaptığım Örnek dosyada sarı renkle belrttim.
Önceki mesajımdan örnek dosyayı tekrar indirip bakınız.:cool:

Söylediğiniz gibi sarı renkte işaretlediğiniz rakamlar gayet güzel çalışıyor. Fakat örneğin; 1 adet M-067 ürününde 1 Adet "A" ; 2 Adet "B" ve ve 3 Adet "C" malzemesi kullanılıyor. Ben "SİPARİŞLER" sayfasının ilk başındaki M-067 nolu ürünün sayısını mesela "2" yaptığımda "SONUÇ RAPORU" sayfasının ilk başındakİ M-067 sayısı "2" oluyor. Fakat kullanılan A,B ve C malzemelerinin sayılarını 2 ile çarpmıyor. Bu sorunun çözülmesi mümkün müdür?

Söylediğiniz gibi sarı renkte işaretlediğiniz rakamlar gayet güzel çalışıyor. Fakat örneğin; 1 adet M-067 ürününde 1 Adet "A" ; 2 Adet "B" ve ve 3 Adet "C" malzemesi kullanılıyor. Ben "SİPARİŞLER" sayfasının ilk başındaki M-067 nolu ürünün sayısını mesela "2" yaptığımda "SONUÇ RAPORU" sayfasının ilk başındakİ M-067 sayısı "2" oluyor. Fakat kullanılan A,B ve C malzemelerinin sayılarını 2 ile çarpmıyor. Bu sorunun çözülmesi mümkün müdür?
Çarpma konusunu şimdi daha yeni söylüyorsunuz.
Ben daha önce böyle bir açıklamnızın olduğunu hatırlamıyorum.
Dolayısı ile çarpma yapmadım direk diğer 3ncü sayfadaki rakamı oraya koydum.

Çarpma konusunu şimdi daha yeni söylüyorsunuz.
Ben daha önce böyle bir açıklamnızın olduğunu hatırlamıyorum.
Dolayısı ile çarpma yapmadım direk diğer 3ncü sayfadaki rakamı oraya koydum.

Çok özür dilerim. Demekki sorunumu ilk başta tam olarak ifade edemedim. Kusuruma bakmayın.

Dosyayı güncelledim.
2 numaralı mesajdan indirebilirisniz.:cool:

Evren Bey,
Çok güzel bir çalışma oldu. Elinize sağlık. Bütün ürün reçetelerini bu dosyaya yazacağım ve çalıştığım firmada kullanacağım. Şimdi "SİPARİŞLER" ve "ÜRÜN REÇETELERİ" sayfalarına kaç satır bilgi girebiliriz. Kısıtımız nedir?

Evren Bey,
Çok güzel bir çalışma oldu. Elinize sağlık. Bütün ürün reçetelerini bu dosyaya yazacağım ve çalıştığım firmada kullanacağım. Şimdi "SİPARİŞLER" ve "ÜRÜN REÇETELERİ" sayfalarına kaç satır bilgi girebiliriz. Kısıtımız nedir?
İstediğiniz kadar girebilirsiniz
Yalnız RAPOR ÇIKAR sayfasında 65536 satır vardır.
Eğer bu sayyı geçerse hata verip programın çalışması sonlanır.
Ama sayfada dğer bütün değerleri alır.:cool:

Makro yazma konusunda bilgim olmadığı için böyle bir rapor için saatlerce uğraşıyordum. Beni büyük bir dertten kurtardınız. Size ne kadar teşekkür etsem az olur. Üzerimden büyük bir yükü attınız. Durum onu gösteriyor ki; benim de makro yazmayı öğrenmem gerekiyor. :)

Makro yazma konusunda bilgim olmadığı için böyle bir rapor için saatlerce uğraşıyordum. Beni büyük bir dertten kurtardınız. Size ne kadar teşekkür etsem az olur. Üzerimden büyük bir yükü attınız. Durum onu gösteriyor ki; benim de makro yazmayı öğrenmem gerekiyor. :)

Rica ederim.
İyi çalışmalar.:cool:

Geri