• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

malzeme formu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan topal52
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ekte vermiş oldugum forumda data sayfasında karışık olarak girmiş oldugum verileri bilgi sayfasına aktarmaya çalıştım aktardım fakat ordaki yazılış sırasına göre aralarda boşluklar bırakarak getiriyo bilgisayfasına data sayfasındaki verileri tarih sırasına göre nasıl sıralı bi şekilde getirebılırız dosyayada yazdım ayrıntılı olarak bakabılırmısnız. şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba;
Eki inceleyin.
Not: Kullanmayacağınız alanlardaki hücre biçimlerinin (alt zemin rengi kenarlık vs...) dosyanızı yavaşlatacağını unutmayın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Merhaba,

Alternatif olsun..

.

Ekli dosyalar

ustam eline beynine sağlık istediğim tabloya kavuştum sizin yazdıgınız formulleri inceleyip anlamaya çalışıyorum . son olarak ana sayfadaki malzemelerin üzerine tıklayınca bilgi sayfasına aktarıyo ya onu sıra numarasına tıklayarak tıkladıgımız sıra numarasının yanındaki malzemeyi yazdırabılırmıyız bilgi sayfasına diğer türlü malzemeyi düzenleyecegim zaman sıkıntı oluyor hemen bilgi sayfasına yönleniyo ama sına numarasına tıklayıpta ilgili malzemeyi bilgisayfasına aktarabılırsek guzel olcak

sayın ömer ve muygun ustalarım çok sağolun yukardaki sorumada baktınızmı birde ömer ustam yaptıgınız dosyadaki sayfaların herhangi birine satır veya sutun eklediğimde kodlar etkilenirmi bozulurmu

Merhaba;
2 nolu mesaj ekini yeniden deneyin.
İyi çalışmalar.

evet olmuş ustam sağolun belki çok oluyorum ama son bişey daha soracam formüllü olan yani muygun ustamın yaptıgınımı yada kodlu olan sizin yaptıgınızımı kullanayım hata oluşması yada sonradan aralara satır sutun eklediğimde sorun oluşmamamsı açısından sordum hangisini kullanayım

sayın ömer ve muygun ustalarım çok sağolun yukardaki sorumada baktınızmı birde ömer ustam yaptıgınız dosyadaki sayfaların herhangi birine satır veya sutun eklediğimde kodlar etkilenirmi bozulurmu

Tablo yapınıza göre satır başları hariç aradaki satır - sütun eklemelerinde sorun olacağını sanmıyorum.Bilgi sayfasındaki kodları aşağıdaki gibi değiştiriniz..

Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Git
Set S1 = Sheets("BİLGİ")
If Intersect(Target, [[COLOR=red]A[/COLOR]4:[COLOR=red]A[/COLOR]500]) Is Nothing Then Exit Sub
S1.Range("A3") = Target.[COLOR=red]Offset(0, 1).[/COLOR]Value
S1.Select
Call Aktar
Git:
End Sub

.

Merhaba;
vba ile sorununuz yoksa (kısıtlama vs..) öncelik her zaman vba'nındır. Ömer beyin kodları mükemmel çalışıyor. Bence onu kullanın. En azından silme yada ilavelerde müdahele gerekmez.
İyi çalışmalar.

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
On Error GoTo Git
Set S1 = Sheets("BİLGİ")
If Intersect(Target, [A4:A500]) Is Nothing Then Exit Sub
S1.Range("A3") = Target.Offset(0, 1).Value
S1.Select
Call Aktar
Git:
End Sub
bu kodları 2007 de çalışmıyor bunun yerine nasıl bişey yapabılırız

Geri