• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Malzeme ekle

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan k0081
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis Profesyonel 2019 x64 TR
Merhaba arkadaşlar.,

bir buttona tablo içindeki 4 veriyi , yine aynı excel sayfasında başka bir tabloya nasıl ekletebilirim.?

yardımcı arkadaşa şimdiden teşekkürler...

merhaba!!
1) öncelik ile forumda veri aktarma ile ilgili bir çok çalışma mevcut araştırma yapmanızı tavsiye ederim.
2) konu başlığınızı sorununuzu çağrıştıracak şekilde belirleyip içerisine kısa izahat yapılmış vaziyettte örnek bir dosya ile desteklemenizi öneririm.saygılar!!!

Haklısın dostum. soruyla ilgili tabloyu ekliyorum...

Ekli dosyalar

Ayşavkı ilgileniyor senin dosyanla.

Ben de özel mesajına istinaden
Ayşavkı nın müsadesiyle bir örnek ekliyorum.

..

Ekli dosyalar

Ayşavkı ilgileniyor senin dosyanla.

Ben de özel mesajına istinaden
Ayşavkı nın müsadesiyle bir örnek ekliyorum.

..

Merhaba Sayın Mustafa Bey!!! müsaade ne demek ben mesajımda sayın üyemizin sorusuna daha çabuk cevap alabilmesinin yolunu tarif etmek istedim makro bilgim yok denecek kadar az.Bilgi paylaştıkça değer kazanır diye düşünüyorum.Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için şükranlarımı arz ederim saygılar!!!

Merhabalar foruma çok önce üye olmama rağmen yıllardır bakmamıştım. Mali Müşavirlik yapmaktayım ve işyerimde hazırlamaya çalıştığım bazı listelerimde yukarıdakine benzer bir form oluşturmaya çalışıyorum. VBA da çok acemiyim ama işin mantığını kavramaya çalışıyorum.

İkinci eklenen dosyanın makrolarını göremiyorum. Bunlardan yararlanıp kendim bir şeyler yapmak istiyorum bu makroları görebilmenin bir yolu var mı? Şimdiden teşekkürler.

Merhabalar foruma çok önce üye olmama rağmen yıllardır bakmamıştım. Mali Müşavirlik yapmaktayım ve işyerimde hazırlamaya çalıştığım bazı listelerimde yukarıdakine benzer bir form oluşturmaya çalışıyorum. VBA da çok acemiyim ama işin mantığını kavramaya çalışıyorum.

İkinci eklenen dosyanın makrolarını göremiyorum. Bunlardan yararlanıp kendim bir şeyler yapmak istiyorum bu makroları görebilmenin bir yolu var mı? Şimdiden teşekkürler.

Hocam bir örnek dosya eklersen yardımcı olmaya çalışırız.
Makroları görebilmek için
Görünüm = Araç çubukları = Visual Basic aktif hale getirinn
Yada sayfa sekmesine sağ tıklayıp kodu görüntüle yi tıklayın.

Merhaba Sayın Mustafa Bey!!! müsaade ne demek ben mesajımda sayın üyemizin sorusuna daha çabuk cevap alabilmesinin yolunu tarif etmek istedim makro bilgim yok denecek kadar az.Bilgi paylaştıkça değer kazanır diye düşünüyorum.Değerli bilgilerinizi paylaştığınız için şükranlarımı arz ederim saygılar!!!

Kardeş Teşekkür ederim.
İltifat ediyorsun.
Bende bu bilgileri bu sitede öğrendim
İadei itibar olarak değerlendiriyorum.
Teşekkür ederim.

Ustalarım kıskanmasın haaa.....
Bu siteye ne yapsak az dır...

Sn.Mustafa bey
Bu aktarmayı butonla değilde hücreye tıklama şeklinde yaptırabilirmiyiz.
D sutununda herhangi bir hücreye tıkladığımda G sutununda G3 ten itibaren aktarsın.
Örnek ;D sutununda herhangi bir hücreye tıkladığımda G3 aktarsın, ikinci bir tıklamada tıkladığımda G4 e aktarsın.
Yani örneğinizdeki mantık olacak yalnız tek sutunda alt alta devam edecek bir aktarma.
Selametle kalın

Sn.Mustafa bey
Bu aktarmayı butonla değilde hücreye tıklama şeklinde yaptırabilirmiyiz.
D sutununda herhangi bir hücreye tıkladığımda G sutununda G3 ten itibaren aktarsın.
Örnek ;D sutununda herhangi bir hücreye tıkladığımda G3 aktarsın, ikinci bir tıklamada tıkladığımda G4 e aktarsın.
Yani örneğinizdeki mantık olacak yalnız tek sutunda alt alta devam edecek bir aktarma.
Selametle kalın

Sayfanın kod bölümüne

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("D: D")) Is Nothing Then Exit Sub
Bu kodu yazın
Sonra kodları ekleyin
End sub.

Sayfanın kod bölümüne

Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, Range("D: D")) Is Nothing Then Exit Sub
Bu kodu yazın
Sonra kodları ekleyin( burayı anlamadım.)dosyadaki kodu mu kasdediyorsunuz.End sub.

mustafa kardeşim,
kod işinden pek anlamıyorum.
Şunu end sub 'a kadar kodun tamamını verde size fazla zahmet vermeyeyim.

"Hücreye tek tıklama ile aktarma kodu" başlıklı konu altında sorum çözülmüştür.
teşekkür ederim.

Geri