• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

maksimum ve minimum değerleri çekme

Excel Vers. ve Dili
excel2003
arkadaşlar excel 'de bir tablo oluşturdum a sütununda sabit değerler var b 'den h kadar olan sütunlarda ise a sütununa bağlı değerler var. ben a sütunundaki minimum değeri buldurcam ve onun karşılığına gelen sütunlarda minimum ve maksimum değerleri buldurup herhangi bir hücreye yazdırmak istiyor um.yardımcı olurmusunuz.işallah doğru anlatabilmişimdir.iyi çalışmalar

buyrun

arkadaşlar excel 'de bir tablo oluşturdum a sütununda sabit değerler var b 'den h kadar olan sütunlarda ise a sütununa bağlı değerler var. ben a sütunundaki minimum değeri buldurcam ve onun karşılığına gelen sütunlarda minimum ve maksimum değerleri buldurup herhangi bir hücreye yazdırmak istiyor um.yardımcı olurmusunuz.işallah doğru anlatabilmişimdir.iyi çalışmalar

ekteki örnegi inceleyiniz ve kendinize uyarlayınız.
ben size makro ile yaptım
bunu foksiyonalr ilede yapabilirsiz. şahsen ben sevmiyorum fonksiyonları.iyi düşünülmüş ve düzenlenmiş bir makro en iyisi bence..

Selamlar,

Alternatif olarak ekteki örnek dosyada formülle çözümü bulabilirsiniz. Umarım faydası olur.

ekteki örnegi inceleyiniz ve kendinize uyarlayınız.
ben size makro ile yaptım
bunu foksiyonalr ilede yapabilirsiz. şahsen ben sevmiyorum fonksiyonları.iyi düşünülmüş ve düzenlenmiş bir makro en iyisi bence..

A12:

=MIN(A1:A10)

I12:

=MIN(INDEX($B$1:$H$10,MATCH(A12,$A$1:$A$10,0),0))

J12:

=MAX(INDEX($B$1:$H$10,MATCH(A12,$A$1:$A$10,0),0))

benim şöyle bir sorunum var

örneğin 20 tane dağ içerisinden adı, yükseliği, bulunduğu ülke ve o yüksekliklerde basınç değerlerini tablo olarak yaptım

maximum yükseliğe sahip olan dağın tüm özelliklerini çağırmak istiyorum basıncı muhakkak en büyük değer olmayacaktır. o satırda ki basınç hücresini nasıl çağırabilirim

lütfen filtreden sırala demeyin ben ayrı bir çalışma sayfasına maximum değere karşılık gelen sütundaki değerleri çekmek istiyorum

Son düzenleme:
hemen ekliyorum bir liste hazır geliyor ben P ve M olarak maxP'ye karşılık gelen M

ya da maxM'e gelen P'yi ayrı bir değer olarak (tabi liste uzayacak ben iki tane örnek verdim) bulmak istiyorum

http://c1109.hizliresim.com/11/9/21/7067.jpg

ben kısalttım bu sayfa yaklaşık 20 bin satır kadar

Son düzenleme:
yanıt verecek kimse yok mu konu önemli

Geri