• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

maksimum ve indis değerleri

kozman

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Windows 8, türkçe
değerli hocalarım aşağıda ki formülü nasıl çalışır hale gelir

=PARÇAAL(SOLDAN(EĞERHATA(İNDİS($D$1:$H$10000;4;KAÇINCI(MAK(KAYDIR($D$1;TOPLA.ÇARPIM(($B$1:$B$10000=ARA(SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(A1;1;BUL("-";A1)-1));$B$5:$B$2716))*SATIR($B$1:$B$10000))-1;;;5));KAYDIR($D$1;TOPLA.ÇARPIM(($B$1:$B$10000=ARA(SAYIYAÇEVİR(PARÇAAL(A1;1;BUL("-";A1)-1));$B$5:$B$2716))*SATIR($B$1:$B$10000))-1;;;5);0));"");3);1;3)

A hücresinde tireden önceki sayının bulunduğu satırda değer yoksa değer bulacağı tireden sonra ki sayıya kadar gelmesi örneğimiz 1 ile 5 arası

Ekli dosyalar

Ben sorunuzda ulaşmak istediğiniz sonucu anlayamadım. Daha detaylı açıklarsınız.

merhaba

Ben sorunuzda ulaşmak istediğiniz sonucu anlayamadım. Daha detaylı açıklarsınız.

Hocam sizi de rahatsız ediyorum kusuruma bakmayın. I3 hücresinde formül var A1 hücresine örnek olarak 1-5 yazdığım zaman B sütununda bulunan 1 ile 5 aralığında (1 ve 5 dahil) ki maksimum değeri bulup ona karşılık gelen 4. satırdaki parçayı göstermesi (ör: SN veya IBO gibi). Fakat B sütununda bulunan 1 değerinin bulunduğu satırda (5 satır) hiç değer yoksa altında ki satıra geçip ( yani 2 değerine karşılık gelen(6. satır)) dolu ve maksimum değeri alması, eğer oda boş ise dolu olan dolu hücreyi bulacağı 5 değerine kadar inmesi. inşallah anlatabildim (1-5)' de olabilir bu değerler (121-135)'te olabilir hocam

Geri