• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makroyu Tekrarlamak

Excel Vers. ve Dili
office 365
Ekteki örnek dosyanın "A" sayfasında "yapıştır" butonuna bir makro atadım. Bu makro şöyle çalışıyor:
1-
"A5" hücresinin değerini arttırıyor. ("A5" hücre değerine göre B5:I5 aralığındaki veriler değişiyor. "Veri" sayfasından veri alıyor.)
2- B5:I5 aralığındaki verileri kopyalıyor.
3- Kopyalanan verileri tablodaki son dolu satırın altına (ya da ilk boş satıra) değer olarak yapıştırıyor.

"yapıştır" butonuna tıklayarak bunu görebilirsiniz. Ben bu işlemi "A6" hücre değerine kadar ( bu hücre dahil) yapıyorum. (Çünkü "A6" hücresi "veri" sayfasındaki dolu satırların sayısı.)
Yapmak istediğim şu: Bu makroyu tek tek tıklayarak çalıştırmak istemiyorum. Bunun yerine tek tıklama ile "A6" hücre değerine kadar ( bu hücre dahil) kopyala yapıştır işlemini tek seferde yapmak istiyorum. Makro en son "A6" hücre değerine göre kopyala-yapıştır işlemini yaptıktan sonra ise dursun istiyorum. Buna göre mevcut makromu nasıl değiştirebilirim?

NOT:Normalde "Veri" sayfasındaki verileri indis formülü ile "A" sayfasına alabilirim. Ancak makroyu belli şart gerçekleşene kadar çalıştırma yöntemini öğrenmek istiyorum. Örnek dosya sadece konunun anlaşılması için eklenmiştir.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki gibi deneyin:

PHP:
Sub YAPIŞTIR()
'
' YAPIŞTIR Makro
'

'
[A5] = 0
For i = 0 To [A6] - 1
    Range("A5") = Range("A5") + 1
    Range("B5:I5").Select
    Selection.Copy
    NoA = Columns("B").Find("*", SearchDirection:=xlPrevious, SearchOrder:=xlByRows, LookIn:=xlValues).Row
    Range("B" & NoA).Select
    ActiveCell.Offset(1, 0).Select
    Do While Not IsEmpty(ActiveCell)
    ActiveCell.Offset(1, 0).Select
    Loop
    Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
Next

End Sub

Şöyle daha hızlı olabilir:
PHP:
Sub YAPIŞTIR()
'
' YAPIŞTIR Makro
'

'
[A5] = 0
For i = 0 To [A6] - 1
    Range("A5") = Range("A5") + 1
    Range("B5:I5").Select
    Selection.Copy
    Set b = Range("B8:B" & Rows.Count).Find("")
    If Not b Is Nothing Then b.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
        :=False, Transpose:=False
Next

End Sub

Yusuf Bey ikinci önerinizde makro sekizinci satırı atlıyor. Dokuzuncu satırdan başlıyor. Bilginize

DÜZELTME: Set b = Range("B8:B" & Rows.Count).Find("")
Yukarıdaki satırı B7 olarak değiştirince düzeldi. tekrar teşekkür ederim.

Geri