• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroyu çalıştıran tuşu diğer sayfada çalıştırmak

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
örnekteki gibi değişik sayfalarda değişik kaynak hücrelerine bağlı çalışan aynı makroyu bir sayfadan çalıştırabilir ya da en azından her defasında bütün sayfaları gezmeden tıklatma tuşlarına tek bir sayfadan kumanda edebilirmiyim?
teşekkür ederim.
Saygılarımla.

Ekli dosyalar

bu kodu denermisiniz.

Sub aktar()
For i = 2 To 16
Sheets("ana").Cells(i, "C").Value = Sheets("m1").Cells(i + 1, "E").Value
Sheets("ana").Cells(i, "E").Value = Sheets("m2").Cells(i + 1, "E").Value
Sheets("ana").Cells(i, "G").Value = Sheets("m3").Cells(i + 1, "E").Value
Next
End Sub

yardımınıza teşekkürler .ama olmuyor.yeni kod makroları çalıştırmıyor ancak tek tek ben onları sayfalarına giderek çalıştırırsam sonuçlarını yeni sayfaya taşıyor yani sonuçları yeni sayfaya bir bağ olarak taşıyor.makroları yeni sayfadan çalıştıramıyorum ancak sonuçlarını taşıyabiliyorum.

yardımınıza teşekkürler .ama olmuyor.yeni kod makroları çalıştırmıyor ancak tek tek ben onları sayfalarına giderek çalıştırırsam sonuçlarını yeni sayfaya taşıyor yani sonuçları yeni sayfaya bir bağ olarak taşıyor.makroları yeni sayfadan çalıştıramıyorum ancak sonuçlarını taşıyabiliyorum.

ekli dosyaya bir bak

Ekli dosyalar

Ben mesela sayfa 2 deki bir butona basarak çalıştırdığım makromu, butonun içinde olduğu sayfa 2 yi açmadan mesela sayfa 1 den bir buton ile çalıştırmak istiyorum.
her defasında butonların olduğu sayfalara teker teker gidip hepsine ayrı ayrı tıklamak yerine bir sayfadan hepsinin bağlantılarına tıklamak gibi..
aktar makrosu makroların sonuçlarını yeni tabloya aktarıyor ama makroları çalıştırmıyor.ama bu sayede aktarmayı öğrendim .yardımınıza teşekkür ederim.

Sayın ferdaarkan,

Daha önceden açmış olduğunuz bir konuya ait devam niteliğindeki soruları, aynı konuda sorunuz. Böylece size yardım etmek isteyen kişiler, yazılmış kodları revize ederek daha hızlı cevap verebilirler.

http://www.excel.web.tr/showthread.php?t=77056

Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz. Sanırım istediğiniz böyle birşey.

Ekli dosyalar

Şaban bey evet istediğim tam buydu.Forumda aynı konu birkaç defa sorulmuş ama çözümü bulunamamış.Yine sayenizde sorunumuzu çözdük.Eksik olmayın.

Daha doğrusu Şaban bey yapmış.Bende 1-2 ilave yaptım.:cool:

Evren Hocam estağfirullah, sizin yanınızda bizim bilgimiz devede bırakın kulağı, tüy kalır.

Geri