- Excel Vers. ve Dili
- İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Dosyamda Rapor sayfasında D6 hücresine TC kimlik numarasını giriyorum ve hesaplama sayfasının L17:L21 aralığına, bu TC numarasıyla ilgili sorgu bilgileri (Adı soyadı, köyü, doğum yılı, baba adı ve arazi miktarı) geliyor. Bu sorguyu 2011 MGTAD sayfasında yapıyor. Eğer TC numarası 2011 MGTAD sayfasında yoksa L21'de "Yok" yazıyor.
Ben eğer kişi bulunursa hesaplama sayfasında L17:L20'deki bilgileri elle Rapor sayfasındaki D7
10 ve L21'i de D12'ye yazıyorum.
İstediğim eğer kişi varsa bu bulduğu bilgileri otomatik olarak rapor sayfasına aktarması.
kısaca
Rapor!D6'daki TC no 2011 MGTAD sayfasının B sütununda varsa (bunu hesaplama!D21 hücresi "yok" değilse diye de ayarlayabiliriz)
Hesaplama!L17 ===> Rapor!D7 hücresine
Hesaplama!L18 ===> Rapor!D8 hücresine
Hesaplama!L19 ===> Rapor!D9 hücresine
Hesaplama!L20 ===> Rapor!D10 hücresine
Hesaplama!L21 ===> Rapor!D12 hücresine
aktarsın, MGTAD sayfasında yoksa (ya da hesaplama!D21 "yok" ise) rapor sayfasındaki ilgili hücreler boş kalsın.
Yapabilirsek çok mutlu olurum. dosyada birçok kimlik bilgisi olduğu için eklemek istemiyorum.
Kolay gelsin.
Ben eğer kişi bulunursa hesaplama sayfasında L17:L20'deki bilgileri elle Rapor sayfasındaki D7
İstediğim eğer kişi varsa bu bulduğu bilgileri otomatik olarak rapor sayfasına aktarması.
kısaca
Rapor!D6'daki TC no 2011 MGTAD sayfasının B sütununda varsa (bunu hesaplama!D21 hücresi "yok" değilse diye de ayarlayabiliriz)
Hesaplama!L17 ===> Rapor!D7 hücresine
Hesaplama!L18 ===> Rapor!D8 hücresine
Hesaplama!L19 ===> Rapor!D9 hücresine
Hesaplama!L20 ===> Rapor!D10 hücresine
Hesaplama!L21 ===> Rapor!D12 hücresine
aktarsın, MGTAD sayfasında yoksa (ya da hesaplama!D21 "yok" ise) rapor sayfasındaki ilgili hücreler boş kalsın.
Yapabilirsek çok mutlu olurum. dosyada birçok kimlik bilgisi olduğu için eklemek istemiyorum.
Kolay gelsin.