Makroya, durdur ve devam et işlemi ekleme

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
merhaba üstatlar sizden bir konuda yardım istemekteyim..

aşağıdaki kod a1 de hücresinde 10bine kadar saniye saymakta.. ben bu makro çalışırken atıyorum 10. saniyesinde durdur demek ve sonra tekrar butona bastığımda yine 10dan devam etmesini istiyorum.
Kod:
Sub Oto()
Start = Timer
continue = True
Do
DoEvents
Finnish = Timer
[A1] = Format(Finnish - Start, 0)
Loop While Finnish - Start <= 10000
continue = True
End Sub
konu benim için çok mühimdir, öğrencilere tarih dersleriyle ilgili bir çalışma yapmaktayım yardımcı olursanız çok sevinirm.
 

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
2. sorum ise yine aşağıdaki kodun çalışmamasıyla ilgilidir.

a2 hücresinde yer alan metni bir büton yardımı ile google açarak aratması olacaktı. fakat google açıyorum ama metni oraya bir türlü getiremedim. link1 & link2 işlevi ise hiç sonuç vermedi.

Kod:
Sub OpenMyURL()

ChromeLocation = "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" 'Location of Chrome.exe in your PC
MyURL = (link1 & link2) 'URL that you would like to open; you may also use a variable for this, or a pointer to the location of the URL"
link1 = ("https://www.google.com.tr/search?source=hp&ei=8LQPXMXwMM_JwQLUoYaoCQ&q=")
link2 = ActiveSheet.Range("A2").Value
Shell (ChromeLocation & " -url " & MyURL)

End Sub
 

Ömer BARAN

Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,002
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Merhaba.

Sorunuzu; geçek belgenizin, özel bilgi içermeyen kopyası (kodlar/userform/formüller içerisinde ve çalışır durumda olmalı)
şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum.

Bir üye, ihtiyacınızı tek cevap ile çözecek veya çözüm yolunu açacak bir cevap mutlaka verecektir.
.
 

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba.

Sorunuzu; geçek belgenizin, özel bilgi içermeyen kopyası (kodlar/userform/formüller içerisinde ve çalışır durumda olmalı)
şeklinde hazırlayacağınız örnek belge üzerinden sorarsanız daha hızlı sonuca ulaşırsınız diye düşünüyorum.

Bir üye, ihtiyacınızı tek cevap ile çözecek veya çözüm yolunu açacak bir cevap mutlaka verecektir.
.
exceli ekledim patron
 

Ekli dosyalar

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
2. sorum ise yine aşağıdaki kodun çalışmamasıyla ilgilidir.

a2 hücresinde yer alan metni bir büton yardımı ile google açarak aratması olacaktı. fakat google açıyorum ama metni oraya bir türlü getiremedim. link1 & link2 işlevi ise hiç sonuç vermedi.

Kod:
Sub OpenMyURL()

ChromeLocation = "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" 'Location of Chrome.exe in your PC
MyURL = (link1 & link2) 'URL that you would like to open; you may also use a variable for this, or a pointer to the location of the URL"
link1 = ("https://www.google.com.tr/search?source=hp&ei=8LQPXMXwMM_JwQLUoYaoCQ&q=")
link2 = ActiveSheet.Range("A2").Value
Shell (ChromeLocation & " -url " & MyURL)

End Sub
ikinci sorumun çözümünü kısmende olsa başardım ama kullanışsız oldu..

Kod:
Sub OpenMyURL()
Range("DG37").Value = ActiveSheet.Range("DG35").Value

Range("DG37:DG37").Select
    Selection.Replace What:=" ", Replacement:="", LookAt:=xlPart, _
        SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
        ReplaceFormat:=False
        
ChromeLocation = "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" 'Location of Chrome.exe in your PC

MyURL = ActiveSheet.Range("dg37").Value 'URL that you would like to open; you may also use a variable for this, or a pointer to the location of the URL"
Shell (ChromeLocation & " -url " & MyURL)

End Sub
 

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
Aşağıdaki kod a1 de hücresinde 10bine kadar saniye saymakta.. ben bu makro çalışırken atıyorum 10. saniyesinde durdur demek ve sonra tekrar butona bastığımda yine 10dan devam etmesini istiyorum.
Kod:
Sub Oto()
Start = Timer
continue = True
Do
DoEvents
Finnish = Timer
[A1] = Format(Finnish - Start, 0)
Loop While Finnish - Start <= 10000
continue = True
End Sub

upp diyerek sorumu güncelleyelim

örnek excel linki https://www.excel.web.tr/attachments/excel-sorusu-xlsm.201000/
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,580
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Merhaba,
Oto adlı makroyu çalıştırıp 10 a kadar saydıktan sonra bir tuşa bastığınızda A1 deki sayaç zaten duruyor. İhtiyacınız, gerekli düzenlemelerden sonra makroyu yeniden çalıştırmak.
İyi çalışmalar
 

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba,
Oto adlı makroyu çalıştırıp 10 a kadar saydıktan sonra bir tuşa bastığınızda A1 deki sayaç zaten duruyor. İhtiyacınız, gerekli düzenlemelerden sonra makroyu yeniden çalıştırmak.
İyi çalışmalar
evet duruyor fakat kaldığı yerden devam etmesini istiyorum
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,580
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Güzel söylüyorsunuz ama limitiniz zaten çok çok yüksek, bana ihmal edilebilir gibi geldi, doğrusu ... (10 - 10000) !!!
İyi çalışmalar
 

Tevfik_Kursun

Altın Üye
Katılım
30 Temmuz 2012
Mesajlar
3,580
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro - Türkçe 64 Bit
Ayrıca,
Dos ortamında çalışıyorsanız (windows öncesinde program yapım çalışması sırasında QuickBasic ya da QBasic ya da GwBasic ya da QBX te .exe hale getirilmeden) Ctrl + Break tuş grubu ile çalışmayı durdurabilir kontrollerinizi ve gerekli düzeltmelerinizi yapar ve sonra CONT (continue - devam et) komutu ile çalışmanıza devam ederdiniz. Excel'de makroda F9 ile kesim yapıp incelemek sonra da F8 ya da F5 ile devam etmek gibi.
Bunun dışında Excel'de gördüğüm makro bekletmelerinde Excel sizi serbest bırakmaz. Atıyorum arada (bekle 50 ye kadar say devam et) yazılmışsa bu arada size rahat hareket imkanı vermez diye biliyorum.
Yine de üstadlar cevap verirlerse ben de öğrenmiş olurum.
İyi çalışmalar
 

komanchero

Altın Üye
Katılım
30 Mart 2012
Mesajlar
66
Excel Vers. ve Dili
2010
Ayrıca,
Dos ortamında çalışıyorsanız (windows öncesinde program yapım çalışması sırasında QuickBasic ya da QBasic ya da GwBasic ya da QBX te .exe hale getirilmeden) Ctrl + Break tuş grubu ile çalışmayı durdurabilir kontrollerinizi ve gerekli düzeltmelerinizi yapar ve sonra CONT (continue - devam et) komutu ile çalışmanıza devam ederdiniz. Excel'de makroda F9 ile kesim yapıp incelemek sonra da F8 ya da F5 ile devam etmek gibi.
Bunun dışında Excel'de gördüğüm makro bekletmelerinde Excel sizi serbest bırakmaz. Atıyorum arada (bekle 50 ye kadar say devam et) yazılmışsa bu arada size rahat hareket imkanı vermez diye biliyorum.
Yine de üstadlar cevap verirlerse ben de öğrenmiş olurum.
İyi çalışmalar
CTRL+Pause/Break komutu hakkında bir bilgim yoktu bu bilgi için teşekkür ederim. Ama bu komut visul basic ekranında sağlıklı çalışmaktadır.

Benim istediğim, bildiğimiz excel içinde makro çalışırken bunu bir şekilde dururup tekrar devam ettirmek istemekteyim.

excel üzerinden böyle bir kısayol varsa denemeye açığım :)

durdur ve devam et kodu eklemek istediğim kodu tekrar hatırlatayım:

Sub Oto()
Start = Timer
continue = True
Do
DoEvents
Finnish = Timer
[A1] = Format(Finnish - Start, 0)
Loop While Finnish - Start <= 100
continue = True
End Sub
 
Üst