Makrolu doküman paylaşımı yada başka bir çare

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Araştırmalarıma göre makro olan bir excel dokümanı paylaştırılırsa makrolar çalışmamaktadır. Bu kesin kes böyle midir?

Eğer öyleyse söz konusu makrolu excel dokümanı bir kullanıcı da açıkken diğer bir kullanıcı aynı dokümanı açtığında ilk kullanıcıda açık olan bu dokumanın otomatik kapatılması mümkün müdür?

Lütfen yorum ve fikirlerinizi bekliyorum...Saygılarımla!!!

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Makroların çalışması ile ilgili bilgim yok ama, eğer açılan bir dosya tekrar açılırsa bu dosyayı kapatmanın yolları var. Forumda dosyanın açık olup olmadığını kontrol eden kodlar mevcut, ayrıca dosyanın salt okunurluğu da kontrol edilip buna göre de işlem yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 -Tr
1.sorunuza cevap vereyim , makronun çalışmaması gibi bir durum söz konusu değil . Diğer bilgisayarlarda makro güvenlik seviyesi ile alakalı bir durum söz konusu olabilir . Yada hata kodu mevcutsa referanslara bakmak gerekir .

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Makroların çalışması ile ilgili bilgim yok ama, eğer açılan bir dosya tekrar açılırsa bu dosyayı kapatmanın yolları var. Forumda dosyanın açık olup olmadığını kontrol eden kodlar mevcut, ayrıca dosyanın salt okunurluğu da kontrol edilip buna göre de işlem yapılabilir.
Sayın janveljan, açılan bir dosya tekrar açılırsa bu dosyanın kapatmanın yolları nedir? örnek kod verebilir misiniz?..diğer söyledikleriniz konusunda bilgim var onlar benim sorunuma ne yazık ki çözüm değil. Şöyle ki bir excel dosyamız var bu ağda bir yerde duruyor. Bu dosya benim bilgisayarımda açıkken başka birisi kendi bilgisayarında bu dosyayı açtığında benim bilgisayarımda o dosyanın otomatik kapanmasını istiyorum. Dosyamız makro kullanmakta ve userform vardır. Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
1.sorunuza cevap vereyim , makronun çalışmaması gibi bir durum söz konusu değil . Diğer bilgisayarlarda makro güvenlik seviyesi ile alakalı bir durum söz konusu olabilir . Yada hata kodu mevcutsa referanslara bakmak gerekir .
Sayın ugur11, yukarda bahsettiğim gibi, dosyayı paylaşıma açtığımda zaten excelin de kendisi uyarı vermekte ve aynı anda farklı bilgisayarlar da userformum açılmamakta..Güvenlik seviyeleri zaten herkeste düşük seviyesindedir. Referanslarım da bir sorunla karşılaşmadım. Yorumlarınızı bekliyorum...Saygılarımla..

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın janveljan, açılan bir dosya tekrar açılırsa bu dosyanın kapatmanın yolları nedir? örnek kod verebilir misiniz?..diğer söyledikleriniz konusunda bilgim var onlar benim sorunuma ne yazık ki çözüm değil. Şöyle ki bir excel dosyamız var bu ağda bir yerde duruyor. Bu dosya benim bilgisayarımda açıkken başka birisi kendi bilgisayarında bu dosyayı açtığında benim bilgisayarımda o dosyanın otomatik kapanmasını istiyorum. Dosyamız makro kullanmakta ve userform vardır. Saygılarımla..
Benim bildiğim ve forumda gördüğüm örnekler, açık bir dosyayı tekrar açtığınızda yeni açılan dosyanın kapatılmasına yönelik. Ancak siz tam tersini istiyorsunuz siz bir dosya üzerinde çalışırken başka biri aynı dosyayı açtığında açık olan dosyanız kapansın. Eğer doğru anladıysam bununla ilgili bir fikrim yok.

Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Evet aynen..böyle bir çözüm ah bir bulabilsem..çok lazım..:frown: