• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makrolarda değişiklik.

manisali50

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003
Arkadaşlar merhaba..
Excelde yüzlerce dosyam var..Hemen hepsinde aynı makro mevcut..Ben şimdi bu makronun bir satırını değiştirmek istiyorum..Yüzlercesiyle tek tek uğraşacağıma tek seferde o satırı değiştirmenin yolu nedir ?
Şimdiden teşekkürler..

Bu işlem gerçekten zor mu,yoksa konuyu okuyan 44 arkadaşın da bu konuda bilgisi yok mu?

Arkadaşlar merhaba..Bu 104 arkadaştan hiçkimsenin bu konu ile ilgili bilgisi yok mu yaaa??

SON BİR KEZ daha güncelleyeyim..Yine yanıt gelmezse fazla ısrarcı olmanın anlamı yok..

Soruma göz atan 131 kişi içerisinde İhsan hocam yok sanırım..Yoksa mutlaka yanıt verirdi..

Umudum yok artık ama yine de son bir şansımı deneyeyim dedim..

Umudum yok artık ama yine de son bir şansımı deneyeyim dedim..

yani ben buradayım gerçekten sorunuza bakmamıştım
çünkü bu soru sizin anlattığınıza göre çok basit gibi geldi bana.
aynı makrolar ayrı ayrı dosyada ise değiştireceğiniz satırı değiştirin ardından başlıkla son'u arasındaki kodları kopyalayıp diğer diğer dosyalara yapıştırırdım.
sizce de basit değil mi :)

tabi bir de aceleniz olmasa ve insanları soruya yanıt vermeye zorlamasanız daha güzel olacak.
sorunun içinde ad'ımız geçmese çok güzel olur mesela

Merhaba
Kaç çalışma kitabı?
Eğer çok ise XLA olarak kaydederek deneyebilirsiniz.

İhsan hocam merhaba..
Tam 137 tane çalışma kitabı..Tek tek o işlemi yapmayı biliyorum elbet..Ama benim sorum da oydu zaten..Bunları daha çabuk nasıl yapabilirim diye?
Black Lord arkadaşım..
Farklı kaydet deyip,xla eklentisi haline getirdim..
Araçlar-Eklentiler sekmelerinden dosyanın adını seçili hale getirdim..
Gerisini nasıl halledeceğim bilemedim...
Şöyle diyeyim :
!"Bakım formu" dosyasını eklenti olarak kaydettim.."Çizim" dosyasına (ya da sırasıyla diğer dosyalara)bu eklentiyi nasıl kullanacağım

turkce kullanıyorsanız araclar eklentileri secin istediginiz xla makrosunu bulup yukluyorsunuz oradan tik yaparak sectinizmi hepsinde calısır

Dostum teşekkürler..Ancak ben şurasını anlamakta güçlük çekiyorum inanın..(Konuyu tam anlamadığım için)..Aynı dosyanın içerisinde değişik makrolar da var ama..O zaman o makroları da seçtiğim dosyaya yüklemez mi?

hayır sadece xla olan dosyada kalır (değiştirdiginiz makro)yaptıgınız calısma ok

Üstad..
Öncelikle ilgine ve emeğine teşekkür ediyorum..Konuyu şöyle baştan alıyorum :
Sub auto_open()
If Date >= CDate("31.12.2011") Then
MsgBox "Bu dosyanın kullanım süresi sona erdi ve dosya imha edildi.", vbInformation
With ThisWorkbook
.Save
.ChangeFileAccess Mode:=xlReadOnly
Kill .FullName
.Close SaveChanges:=False
End With
End If
End Sub

kodlarıyla verilen süre geldiğinde dosya kendini imha ediyor.Ben bu 137 dosyada 31/12/2011 satırını değiştireceğim..Diyelim ki "Bakım formu" dosyasını xla hale getirdim..Ama bu dosya içerisinde ;

Option Explicit

Sub Harf_Değiştir_Menüsü()
Harf_Değiştir.Show
End Sub

Sub Özel_Menü_Ekle()
Dim CB As CommandBar, Özel_Menü As Object
Set CB = Application.CommandBars("Cell")
Application.CommandBars("Cell").Reset
Set Özel_Menü = CB.Controls.Add(Type:=msoControlButton, Temporary:=True)
Özel_Menü.Caption = "Büyük / Küçük Harf Değiştir"
Özel_Menü.BeginGroup = True
Özel_Menü.Tag = "Özel_Menü"
Özel_Menü.OnAction = "Harf_Değiştir_Menüsü"
Set Özel_Menü = Nothing
End Sub

kodları da var..

"Çizim ölçü" dosyasını açıp,Araçlar-Eklentiler sekmesinde "Bakım Formu" tıklayıp çalıştırdım mı bütün kodlar "Çizim ölçü" dosyasına geçip bu dosyanın kendine ait kodlarını etkisiz hale getirmez mi?

Kusura bakmayın,anlamadığım için konuyu bu kadar uzattım..

Geri