• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makrolamayı öğrenme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Qosqo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2000 ingilizce ve 2003 ingilizce
selam arkadaşlar

uzun zamandır excelle ilgileniyorum ama takıldığım ama öğrenmeyi başaramadığım bir konu var...Makrolama

bu konuda neyi tavsiye edersiniz.
en basitinden nerden başlamalıyım kafamda bilgi kirliliği oluştu.

tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdidden teşekkür ederim.

Excel makroları Visual Basic dilinde yazılan program kodlarıdır. Visual Basic başlı başına bir programlama dilidir. Biz makro yazarken bu dilin excele (daha doğrusu office programlarının hemen hepsinde makro yazılabilir) uyarlanmış halini kullanırız.

Excel makro yazma tekniğinizi geliştirmek için piyasada bu konuda yazılmış kitaplar edinebilir, internetten bu konuda e-book indirebilir, bu siteyi takip ederek bir proje geliştirip takıldığınız yerleri adım adım bizlere sorabilirsiniz.

başlamak bitirmenin yarısıdır derler. Siz bir başlayın fakat sorun olduğunda, olumsuzluklarla karşılaştığınızda hemen pes etmeyin. uğraşmaya devam edin. Eğer gerçekten bir excel meraklısı iseniz makrolar size apayrı bir dünya açacaktır. Uğraşmaya değer..

Ekli dosyada Makrolara başlangıç için eğitim dosyası mevcuttur.

Çalışmalarınızda başarılar..

Ekli dosya

Makrolar hakkında eğitim dökümanı ektedir.

Ekli dosyalar

çok teşekkür ederim ilginiz için
gönderdiğiniz ek üzerinden çalışmalara başlıycam
elimdeki kitapdan açıkçası anlamakta zorlanmıştım.Bu yüzden de soğudum.
tekrar teşekkürler

Merhaba

Size yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir dosyada ben aktaryım.

Ekli dosyalar

çok teşekkürler

Merhaba arkadaşlar.

Bende uzun zamandır exelle ilgileniyorum ve işim gereği çok kullanıyorum. Çalıştığım yerde Her gün güncelleyip yayınladığım raporlar var. Kendimce exeli iyi biliyorum diyordum fakat bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu siyete üye oldum ve anladımki ben sadece bu %30-40 exel kullanabiliyorum.

Yukarıdaki arkadaşın belirttiği gibi makrolama ile ilgili benimde kafamda bilgi kirliliği oluştu. ve sonrasında gönderilen ek dosyalar gayet güzel benim size danışmak istediğim konu VİSUAL BASİC programının görsel anlatımlı cd sini bulabilirmiyim bu şekilde uygulamalı olarak daha kolay çözümleyebiliyorum.

Bulamasamda eninde sonunda sizlerinde yardımıyla öğreneceğim.

Önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum.

Saygılar...!

Makrolar hakkında eğitim dökümanı ektedir.

gerçekten çok yararlı ve anlaşılır bir e-kitap antatırken örneklemeleri çok güzel biraz bu konuda bilgisi olan arkadaşlara yardımcı olacak bir ürün tavsiye ederim.buna benzer başka önerebileceğiniz e-kitaplar varmıdır
teşekkürler

Yeni e-book larınız

Değerli arkadaşım.
Elimde bu konuda başka e-book'larda var. 2 tanesini ekliyorum.
Diğer 2 taneside bu siteye gönderemeyeceğim kadar büyük boyutta. onlarıda isteyen olursa e-mail adresini yazsınlar. e-mail ile göndereyim.

Ekli dosyalar

Geri