• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makroda otamatik çoğaltma

Veya bu işlemi nasıl yapılır makro şart değil başka bir yöntemi varsa yani ihtiyaç olduğu zaman yukarıdaki taployu aşağıya yapıştır diyeceğim ve istediğimde kendi taplosunu sırala ve sil yapacağım

Merhaba,
Syn. mustafakoza, ne istediğiniz anlaşılmıyor. Daha anlaşılır bir şekilde istediğinizi belirtir misiniz?

slm arkadaşlar emeğinize teşekkür ederim zaman ayırdığınız için benim yapmak istediğim şu baştaki örnekte verdiğim gibi çizgilerle çiizlmiş birtane tablom olacak ve bunun içine bilgiler yazacağım ve diyelim bu tablo aliye ait bana ahmet içinde bir tablo lazım oldu aşağıya altına aynı taployu kopyalayıp yapıştırıp ve içindeki bilgileri silmek istiyorum yani her tabloyu ayrı ayrı silmek için makro mu yapılması lazım veya başka bir yöntemmi yani ben birtane makro yapıyorum biirnci tabloya aşağıya kopyalayınca başındaki makro yukarıdakini siliyor normalde aşağıya doğru çoğlttıkca her makro kendi tablosunu silse

bana bu konuda bir yardımcı olan olursa çok memnun olacağım 3 gündür uğraşıyorum

Merhaba,
Örneği inceleyiniz.
Kod:
Sub TabloEkle()
Sat = [b65536].End(3).Row + 3
[b2:g16].Copy Cells(Sat, "b")
Range(Cells(Sat + 2, "b"), Cells(Sat + 13, "f")).ClearContents
w = Mid(Cells(Sat - 17, "g"), 1, 1)
Cells(Sat, "g") = w + 1 & "." & "TABLO"
End Sub

Ekli dosyalar

çok özür diliyorum teşekkür ederim ancak benim istediğim olmadı benim bir taplom var ve başında sil makrosu var burada ancak bu tablo için oluyor sizi çok uğraştırdım derdimi anlatamadım özür diliyorum nasıl anlatasam msn den arsa anlatsam

Syn. mustafakoza,
Anladığım kadarıyla, otomatik tablo istemiyorsunuz. Tabloların yanındaki her buton için sil makrosu istiyorsunuz. Elinizdeki silme makrosunu diğer tablolara uyarladığınızda sorun çözülür.
Eğer daha farklı bir şey istiyorsanız, yeniden açıklamanız gerekecek; maalesef isteğinizi tam olarak anlayamadım.

syn mustafa bey tamam istediğim başındaki kutucukla beraber tabloyu aşağıya yapıştırınca yeni yapıştırdığım makro yukarıdakini siliyor makro otomatik yeni yapıştırdığımı silse yani yeni yapıştırdıkça makroda çoğalmsı gibi

yani ben bu şekilde diyelim 200 kişilik yapıştırma yapacağım hepsinin makrosu kendini silse her makroyu tek tek yazmak zor olacak

Sanırım bu sefer anladım.
Aşağıdaki dosyayı inceleyiniz.
A sütununa hareket eden "SİL" butonu ekledim. Dikkat etmeniz gereken; buton sadece "isim" yazan hücrenin solundaki hücreyi seçtiğinizde çalışır.

Ekli dosyalar

mustafa bey çok teşekkür ederim benim istediğim bu ancak bunu ben kendi programıma nasıl uygularım bir de ay şekilde sıralama makrosu lazım yani şu aralıkları gibi nasıl uygulayacağım

mustafa bey çok teşekkür ederim benim istediğim bu ancak bunu ben kendi programıma nasıl uygularım bir de ay şekilde sıralama makrosu lazım yani şu aralıkları gibi nasıl uygulayacağım
Mustafa Bey, sizin programınızı bilmiyorum ki. Ne söylesem boş. Önce programı görmek lazım.

Geri