• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

MAKRODA DÜZELTME

Excel Vers. ve Dili
office 365
Ekteki dosya Y1 sayfasında kullandığım test 2 makrosu çalışıyor. Ancak düzeltmeye ihtiyacım var. Ancak bu kadar yapabildim. Önem sırasına göre sorunları yazıyorum.
1- test 2 makrosu için:
Test 2 makrosuna yapılacak bir ek ile makro sadece, O sütun değeri AB3 değerinden (3) küçük olanlar için çalışsın / hesaplasın. Yani O sütun değeri AB3 değerinden (3) büyükse yada O sütun değeri boş ise bunlar için hesaplamasın.

Aşağıdaki kısımlar ikinci derece ve biraz daha basit. Vakit ayırabilirseniz onlara da bakabilirsiniz.

2- test 3 makrosu için:
Bu makronun test 1 makrosundan tek farkı şu: If say = 3 kısmını If say = Range("AB3") şeklinde değiştirdim. Ancak değiştirince makronun tamamlanma süresi uzadı. Belki makronun çalışma prensibi gereği bu normaldir. Ama ben her defasında If say = 3 kısmındaki sayıyı değiştirmek istemediğimden If say = Range("AB3") şeklinde değiştirdim. Eğer hızı azatlmadan bu mümkünse bunu da öğrenmek isterim.

3- test 1 makrosu için:
Bu makronun test 1 makrosundan tek farkı, Y1 sayfası yerine Ç sayfasındaki verilerde arama/sayma yapması. Bunun dışında hiçbir fark yok. Ancak test 1 makrosu doğru sonuç vermiyor. ( Makroyu çalıştırdığımda Y1 sayfası AC sütunundaki sonuç değerlerinin bazıları farklı çıkıyor. Hepsi 84 olmalıydı) Bu soruyu sordum çünkü birinci tabloyu farklı bir sayfaya alıp makroyu buna göre çalıştırmayı düşünüyordum.

Ekli dosyalar

Geri