• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro veya formül ile font renklendirme

Excel Vers. ve Dili
2010 English
Arkadaşlar merhaba;

Bir hücrenin fon rengini eğer değer eğer 20'nin üzerindeyse kırmızı, 15-20 arasındaysa yeşil, 15'in altındaysa mor gibi renklendireceğim bir formül yada makro var mı?

Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

Tam da formül bulamayınca "bu ne ola ki?" diye soracaktım bir de baktım yukarıda kocaman buton var. Çok sağolun Levent Menteşoğlu

Sy, CyberBlade;
Makrolu bir çözüm. Ekteki dosyayı inceleyin.

Ekli dosyalar

Sy, CyberBlade;
Önceki örneği dogu rengi olarak yapmışım, şimdiki font rengi ( Makrolu )
Dosya ekte.

Ekli dosyalar

Sayın ynmcany,

birincisi ben makroyu göremiyorum bunu nereden inceleyip, değiştirebilir, en önemlisi öğrenebilirim?

İkincisi ise 20 üzerinde bir rakamı yazdıktan sonra 15-20 arasında bir değer girersem fon yeşile dönmüyor.

Teşekkürler

Makro görüntüleme ekranı ekte de gördüğünüz gibi boş. Ve örnek olarak 25'ten sonra 16 yazdığımızda renk kırmızıdan yeşile font rengi olan kısımda da dönmüyor.

Saygılarımla

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    41.5 KB · Görüntüleme: 12
Sy, CyberBlade;
Makroyu direk sayfa1' in kod sayfasına yazdım ( Sayfa1 sekmesine gelip kod görüntüleyi seçin.)
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Range("A1") <> "" Then
If Range("A1") > 20 Then
Range("a1").Font.ColorIndex = 3
End If
If Range("A1") < 20 Then
If Range("A1") > 15 Then
Range("a1").Font.ColorIndex = 4
End If
End If
If Range("A1") < 15 Then
Range("a1").Font.ColorIndex = 7
End If
Else
Range("a1").Font.ColorIndex = xlNone
End If
End Sub

15-20 arasını zaten yeşil itemişsiniz. Benmi yanlış anladım.

Kesinlikle doğru anlamışsınız üstadım, ancak mesela değeri 30 verdiğimde font kırmızı oluyor ve değeri 15 verdiğimde (30'dan hemen sonra) font yeşile dönmüyor ve kırmızı olarak kalıyor. İkinci söylemek istediğim buydu. Ama bunu da "If Range("A1") <= 15 Then " büyüktür yada küçüktür işaretinden sonra eşittir koyarak çözdüm. Bu fikri ve formülü bile öğrettiğiniz için teşekkürler.

Geri