• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro ve köprü???

Excel Vers. ve Dili
lklklk
iyi günler arkadaşlar. excelde daha yeniyim. sorum şu:

sayfamızdaki bir resme köprü yaptım ve resmi tıklayınca diğer bir sayfaya geçiyor. amacım aynı resme tıklayınca hem diğer sayfaya geçsin hemde makro ile başka bi sayfaya bir değer yazsın(1-2-3 gibi). sizce bu mümkün mü münkün ise ne yapmam gerekiyor açıklarsanız bazı öğrencilerimin eğitimi için çok güzel bir fikir var aklımda da :) şimdiden tşk...

İstediğiniz elbette mümkündür. Ancak böyle sorular için örnek dosya yüklerseniz daha kolay çözüm bulunur. Çünkü sorunuzda diğer bir sayfa demişsiniz ama makrolarda sayfaların adı önemlidir. ayrıca başka bir sayfanın da ne olduğu belli değil, bu sayfada hangi hücre ya da hücrelere sayı girileceği belli değil. Bu sayının hangi kritere göre ekleneceği yok, aynı hücreye mi girilecek, aynı sayı mı girilecek, belirli bir şekilde artan sayı mı girilecek, rastgele bir sayı mı olacak vs?

İstediğiniz elbette mümkündür. Ancak böyle sorular için örnek dosya yüklerseniz daha kolay çözüm bulunur. Çünkü sorunuzda diğer bir sayfa demişsiniz ama makrolarda sayfaların adı önemlidir. ayrıca başka bir sayfanın da ne olduğu belli değil, bu sayfada hangi hücre ya da hücrelere sayı girileceği belli değil. Bu sayının hangi kritere göre ekleneceği yok, aynı hücreye mi girilecek, aynı sayı mı girilecek, belirli bir şekilde artan sayı mı girilecek, rastgele bir sayı mı olacak vs?

TŞK HOCAM destek olmaya çalıştığınız için.

şimdi söyle açıklayayım. sayfa1 de 2 resim var biri doğru biri yanlış resim öğrenci doğruyu tıklasa da yanlışı tıklasa da direk sayfa 2 ye geçiyor orda da resim var ve ona tıkladığında da sayfa 3 e geçiyor. bu şekilde 90 tane sayfam var.( yani 90 adet soru bu aslında). bunu köprü ile yaptım.

yalnız işte benim istediğim öğrenci doğruyu tıklayınca 91. sayfa daki tabloma( bu tablo 2 sütundan oluşuyor. soru sayısı ve verilen cevaplar için doğru ise 1 yanlış ise 0 olacak şekilde) bu değerleri aynı anda yansıtabilmek.

tşk şimdiden.

Bu sorunuzu çözmeye çalışırken ilginç bir durumla karşılaştım. Aşağıdaki kodları oluşturdum. Kodlar Doğru ve Yanlış olmak üzere 2 makrodan oluşuyor. Sayfadaki resimlerden birine Doğru makrosunu diğerine yanlış makrosunu atamayı düşündüm. Makro çalışırsa bir sonraki sayfaya geçiyor ve en sondaki sayfada doğru veya yanlış olmasına göre ilgili sütunlara 1 ve 0 yazıp toplamlarını da yine son sayfada F sütununda gösteriyor.
Kod:
Sub doğru()
son = Sheets.Count
If ActiveSheet.Name <> Sheets(son).Name Then
    ActiveSheet.Next.Select
    yeni = Sheets(son).Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row + 1
    Sheets(son).Cells(yeni, "A") = yeni - 1
    Sheets(son).Cells(yeni, "B") = 1
    Sheets(son).Cells(yeni, "C") = 0

End If
Sheets(son).[F1] = WorksheetFunction.Sum(Sheets(son).Range("B2:B" & son))
Sheets(son).[F2] = WorksheetFunction.Sum(Sheets(son).Range("C2:C" & son))

End Sub

Sub yanlış()
son = Sheets.Count
If ActiveSheet.Name <> Sheets(son).Name Then
    ActiveSheet.Next.Select
    yeni = Sheets(son).Cells(Rows.Count, "B").End(3).Row + 1
    Sheets(son).Cells(yeni, "A") = yeni - 1
    Sheets(son).Cells(yeni, "B") = 0
    Sheets(son).Cells(yeni, "C") = 1
End If
Sheets(son).[F1] = WorksheetFunction.Sum(Sheets(son).Range("B2:B" & son))
Sheets(son).[F2] = WorksheetFunction.Sum(Sheets(son).Range("C2:C" & son))

End Sub

İlginç durum ise şu ki sayfaya eklediğim çizim nesnelerine makro atamak istediğimde "Formül nesneye atamak için çok karmaşık" şeklinde hata verip makro atamama engel oluyor.

Makroların ismini değiştirince sorun kalmadı. Ekli dosyayı inceleyiniz. Sonuç sayfasının en sonda olması gerekmektedir:

Resimlerle Doğru yanlış Testi

Makroların ismini değiştirince sorun kalmadı. Ekli dosyayı inceleyiniz. Sonuç sayfasının en sonda olması gerekmektedir:

hocam değerli zamanınızı benim için harcadığınız için çok tşk ederim. tam istediğim gibi bir kod olmuş. artık bundan sonrasını kendim geliştiririm. öğrencilerim size minnettar kalacak. tekrar çok tşk ederim...

Son düzenleme:

tekrar merhaba hocam.sizi yine rahtsız ettim ama. sabahtan beri gönderdiğiniz kodlar ile çalışıyorum. kendi resimlerim ile yapmaya çalışıyorum. baya da yol kateddim. ama bir sorun ile karşılaştım. şimdi benim öğrencilerimin seviyesi aynı değil. yani benim 80 soruluk testte bazı öğrencilerim 10. sorudan başlarken bazıları ise baştan başlıyor. ancak ben teste ortadan da başlasam baştan da başlasam son sayfada 1. sorudan kabul edip o şekilde doğru yanlış sayısı gösteriyor.

sorum şu öğrencinin birisi 10. sorudan başladı diyelim. ilk 10 soru doğru kabul edilecek. sonra son sayfaya öğrencilerin cevabı 10. sorudan itibaren yazmaya devam edecek bu mümkün müdür. eğer çok tefarruatlı ise uğraşmanıza gerek yok hocam. bu gönderdiğiniz kod bile çok işimi görür. şimdiden tşk...

Olabildiğince geliştirmeye çalıştım. İnceleyiniz:

Şekilli Test

Aşağıdaki kodları Sonuçlar sayfasının kod bölümüne yapıştırırsanız B1 ya da C1'e tıkladığınızda Doğru ve Yanlış cevapları süzer. Kodları o sayfada mevcut Activate kodlarının altına ekleyin:
Kod:
Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B1:C1]) Is Nothing Then GoTo 10
    özet = WorksheetFunction.Max(18, Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row)
    ActiveSheet.Range("$A$1:$D$" & özet).AutoFilter Field:=Target.Column, Criteria1:="1"
10:
If Not Intersect(Target, [B1:C1]) Is Nothing Then Exit Sub
    özet = WorksheetFunction.Max(18, Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row)
    ActiveSheet.Range("$A$1:$D$" & özet).AutoFilter

End Sub

Dosyanın en son hali budur:

Resimli Test

tekrar teşekkür ederim hocam. gönderdiğiniz kodlar çok işime yaradı sayenizde öğrencilerime çok faydalı bir test aracı yapmak üzereyim. şunu anladım bu excel de yapabileceklerinizin sınırı yok gibi. siz yeni şeyler ekledikçe aklıma yeni fikirler geliyor. size son bir soru sormak istiyorum. bunu da sonraki grafik bölümünden esinlenerek soruyorum.

a öğrencisi bugün itibariyle bu testi yaptı ve ben hangi soruyu doğru hangisini yanlış yaptığını sonuçlar bölümünden gördüm grafikte de bu var. daha sonra a öğrencisine yanlış bildiği sorular ile ilgili takviye ders yapıldı ve ileri bir tarihte bu test tekrar uygulandı diyelim.

sorum şu a öğrencisine yapılan bu iki test grafik olarak gösterilebilir mi yani a öğrencisinin ilk yaptığı test saklanıp diğer test ile karşılaştırılabilir mi. bu şekilde girilen her test kaydedilip öğrencinin T.C. kimliği ile giriş yapıldığında o öğrencilerin eski test verilerine ulaşılabilir mi?

yardım ederseniz çok tşk ederim.

Elbette yapılabilir. Ancak bu biraz da veritabanı mantığı gerektirir. Beni de aşar maalesef. Yerinizde olsam yeni bir konu açar ve yapılmasını istediklerimi o konuda sorardım.

Dosyada biraz değişiklik yaptım. TC kimlik no ekledim. Arşiv sayfası ekledim. Sonuç sayfasındaki KAydet düğmesine basıldığında O anki sonuçları Arşiv sayfasına atıyor. Arşiv sayfasında da isme göre arama yapıp o öğrencinin tüm sonuçlarını görebiliyorsunuz:

Resimli Test ve Arşiv

Geri