Makro ve kod olan sayfalarda excel'in bazı özellikleri çalışmıyor.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
05-10-2025
Merhaba, ecxel'de bir tablo oluşturdum ve sayfaya bir kaç kod ekledim. Önceden belirteyim kodlar gayet güzel tam istediğim gibi çalışıyor. Ancak bu kodlar varken excel'in bazı özelliklerini kullanmadım. Örneğin veri doğrulama veya adres mektup birleştirmede word'de tarih formatının hatalı sonuçlar vermesi gibi. Tüm bunlara sebep olan sayfada bulunan kodlar. Kodları silince sorun kalmıyor. Excel bazı noktalarda eksik mi kalıyor yoksa kodlarda mı eksiklik var. Formda buna benzer sorunlar yaşayan oldu mu?

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Yazdığınız kodlar, Excel'de bazı fonksiyonların doğru çalışmasını engelleyebilir bu yüzden kodların iyi baştan iyi tasarlanması gerekmektedir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
05-10-2025
Yanıt için teşekkürler hamitcan bey. Kod yazma konusunda hiç bir bilgim yok maalesef. Kod konusunda bu forma üye olana kadar bilgim yoktu. Yapmak istediğim konularla ilgili kodları formdan destek alarak yaptım. Hatta kodların bir kısmını da başka formlardan da aldım. Bu yüzden de bahsettiğim sorunlar ortaya çıktı. Anlaşılan kısım kısım kodlar birleştirilince her şey tam olarak çalışmamakta. Örneğin girilen verilerin tamamını büyük harfe çeviren kod hücreye girilen formülü direk olarak metne çeviriyor ve formül işlemez hale geliyor. Formda kod isteğinde bulunurken bunları belirtmediğimiz için de bu sorunlar ortaya çıkıyor. Excel'in derya deniz olduğu sınırının olmadığını şimdi daha iyi anladım dersem yalan olmaz. Excel'de insan hariç her şeyi yaparsın derledi hep. Şimdi idrak ediyorum bu sözü. İnşallah ben de birgün öğrenirim. :)

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Formda kod isteğinde bulunurken bunları belirtmediğimiz için de bu sorunlar ortaya çıkıyor. Excel'in derya deniz olduğu sınırının olmadığını şimdi daha iyi anladım dersem yalan olmaz. Excel'de insan hariç her şeyi yaparsın derledi hep. Şimdi idrak ediyorum bu sözü. İnşallah ben de birgün öğrenirim. :)
Söylediklerinize tamamen katılıyorum, Sayın ilmtrz. Keşke sizin gibi herkes bu şekilde düşünebilse. Biz de inanın soruyu soranın ne demek istediğini anlamakta kimi zaman zorluk çekiyoruz kimi zamanda sorunun nereye varabileceğini bile tahmin edebiliyoruz. Sizi bu konuda tebrik etmek isterim; sizin gibi çok az kişi çıkıp da öz eleştiri yapıyor. Bundan sonra da Excel merakınızın devam etmesini dilerim. İyi çalışmalar...

Excel Vers. ve Dili
Excel 2019
05-10-2025
Teşekkür ederim hamitcan Bey. İyi formlar.