• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro referans ayarları

Excel Vers. ve Dili
Ofis 2016
Merhaba arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla Makro referans ayarlarının farklı olması makroların çalışmasına etki ediyor. Linkteki görüntüde görülen referansların olmadığı bilgisayarlara bu referans dosyalarının olduğu bilgisayarlardan kopyalayıp aynı klasör yolu ile kaydetsek pc sisteminde veya Excelde bir aksaklık çıkar mı ?

http://s5.dosya.tc/server3/9oque6/MAKRO_REFERANSLARI.jpg.html

referansla ilgili

...excelin bize sunduğu olanaklar ölçüsünce farklı maceralar aramadan mevcut üzerinden hareket etmek en pratik olanı..

office kurulumu sırasında, office araçları, standart olarak kuruluyor... office versiyona göre, 'excel 16 object library', ''excel 14 object library' vb.. gibi referanslar bu kurulum versiyonlarana göre kendiliğinden kuruluyor...
geri kalan referanslardan '2.0 object library' vb.. form ve nesneleri içindir.. ve bugüne kadar hiç bir gelişme gösteremedi... aynı nesneleri yılardır kullanır olduk...
excelin, applikasyonlar ve otomasyonlarda yeni versiyonların ilaveleri mutlaka var..

bütün bu bilgiler ışığında kurulum esas alındığında başka bir veri yolundan bir veya bir kaç dosya kopyalamaya çalışmak gereksiz kalıyor.. kopyalama düşüncesi nerden çıktı...

hangi dosyaların bu referanları taşıdığına vakıfmısınız... değil... ohalde.. enerji harcamaya değmez... ayrıca ne kadar 'ben bu dosyaları biliyorum başka bir yerden kopyalarım' da deseniz de mutlaka bir sorun çıkar... güvenilir olmaz... zaten kurulumun nedeni güvenilir olması..

harici bazı referanslar mevcut... makrolar için kullanılan takvim, ado 6.0, listwiew vb. referanslar aktiflenebilir...
spereadsheets gibi nesneler içinse .ocx dosya kurulumu yapılmakta...
ayrıca bu gibi referansların excel içinde tanımı gerekiyor...

takvim nesnesi tanıtılmış bir excel dosyası farklı bir bilgisayarda tanımlı değil ise macro hata, referans MISSING verecektir... standart harici referansların, her bilgisayar için tanımlamalarının yapılması gerekiyor...

farklı bir durum ise... bazı library referanslar farklı bilgisayarlarda çalışınca macro hata, referans MISSING verebilir... referansın iptali ile macrolar çalışabilmektedir...

ayrıca kendi çalışmalarımda düşük bir versiyondan, büyük bir versiyonda çalışan excel macrolarında olağan üstü bir problem görmedim... tarih komutlarında ve çizgi komutlarında bazı ufak sorunlar yaşadım...
tersi durumunda ise bazı macro komutlarında sıkıntılar yapıyor..

sanırım bu aşamada kopyalamalar yapmak istiyosun... oda sanırım deneme yanılma olacaktır... başarılı olacağını sanmıyorum... versiyon ve dosyaların bütünlüğü önemli...

umarım bu bilgiler ışığında bir değerlendirme yapabilmişsindir...

Teşekkürler hımmmmmmmm üstad. gayet detaylı ve bilgilendirici bir cevap oldu. Dikkate alacağım. Eline, emeğine sağlık.

Geri