• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

makro neden hata veriyor

Excel Vers. ve Dili
Office 2007 Tr
arkadaşlar merhaba

ekteki makroda hata veriyor.bence makro doğru sanki ama anlamadım hatayı.yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Çünkü k değeri nothing.
Siz o zaman nothing + n topluyorsunuz.Hata oluşuyor.K nin içinde sayısal bir değer olmalıdır.:cool:

Teşekürlerler Evren Bey

Peki nasıl bu hatayi düzeltebiliriz? Size zahmet olmayacaksa yardımcı olurmusunuz.

"For n=1 to 5" döngüsünün ne işe yaradığını anlayamadım, bu döngüyü neden kullandığınızı açıklayabilir misiniz?

kontrol sayfasında a2 hücresinde faturanın ne zaman düzenlendiği yazmaktadır.muhasebe sayfasında ise hangi tarihlerde işlenmektedir(7 günlük işlenmektedir).yapmak istediğim 07/01/2008 tarihinde düzenlenen fatura 01/01/2008-07/01/2008 tarihler arasında işlenmiştir.muhasebe sayfasında f ve g sutununda belirtilmektedir.benim yapmak istediğim kontrol sayfasına ,muhasebe sayfasında f ve g sununlarını karşılaştırarak kontrol sayfasınını j sutununa muhasebe sayfasının a sutununu getirmesini ve kontrol sayfasının k sutununa muhasebe sayfasından c sutununu getirmesini.n döngüsüne gelinse 7 günlük işlediğimizden 1 gün + 5 gün eder 6 gün ,7'inci gün zaten de var .umarım anlatabilmişimdir.

lütfen yardım.yarın raporlarımı yetiştirmem gerekiyor.şimdiden teşekür ederim herkese

f ve g sütunlarına göre ayrı ayrı neden kontrol yapıyorsunuz, sadece g sütununa göre kontrol etseniz yeterli gelmiyor mu? Yapmak istediğiniz şey kontrol sayfasındaki tarihlerin muhasebe sayfasındaki f ve g sütunlarındaki hangi tarih aralığına denk geldiğini bulup ona göre işlem yapmak mı?

Bu şekilde dener misiniz?
Sub madde_no_tarih_getir_2()
Set s1 = Sheets("KONTROL")
Set s2 = Sheets("muhasebe")
For i = 2 To s1.[a65536].End(3).Row
If s1.Cells(i, "a") <> "" Then
Set m = s2.Range("g2:g65536").Find(s1.Cells(i, "a").Value, LookAt:=xlWhole)
If Not m Is Nothing Then
s1.Cells(i, "j").Value = m.Offset(0, -5)
s1.Cells(i, "k").Value = m.Offset(0, -3)
End If
End If
Next i
End Sub

Sayın Janveljan
Eğer kontrol sayfasındaki fatura tarihimiz mesela 03/01/2008 olur ise o zaman makro veri bulamayacak.bu yüzden bem f ve g sutunlarını kontrol etmesini istemiştim

İstediğiniz sonucu veren bir çalışma yaptım, bende gayet iyi çalıştı umarım sizde de çalışır.
Kod:
Sub madde_no_tarih_getir_2()
Set s1 = Sheets("KONTROL")
Set s2 = Sheets("muhasebe")
For i = 2 To s1.[a65536].End(3).Row
    For j = 3 To s2.[f65536].End(3).Row
        If CDate(s1.Cells(i, "a")) >= CDate(s2.Cells(j, "f")) And CDate(s1.Cells(i, "a")) <= CDate(s2.Cells(j, "g")) Then
            s1.Cells(i, "j") = s2.Cells(j, "a")
            s1.Cells(i, "k") = s2.Cells(j, "c")
            GoTo json
        End If
    Next j
json:
Next i
End Sub

Geri