• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro kodlama hakkında

Excel Vers. ve Dili
2010 Türkçe
Arkadaşlar aşağıdaki gibi bir kod yazdım hata veriyor. Cells içindeki 1 ile A yı yer değiştiriyorum yani Cells(A, 1) yapıyorum o zaman sorunsuz çalışıyor. Ama neden Cells (1, A) yaptığımda çalışmıyor ?

Kod:
Dim A As String
A = Sheets("Veri").[A13]
Sheets("Veri").Cells(1, A).Value = Sheets("Hesaplama").Range("H8").Value

[A13] hücresindeki değer nedir. Sayı mı , metin mi ?

O zaman Dim A As String yazan yeri Dim A As Integer yada Dim A As Double olarak değiştirin ,

Hocam teşekkür ederim sorun çözüldü de öğrenmek için sormak istediğim bir şey var.
Daha önceden açmış olduğum bir konuda @dalgalikur hocam As Integer ın rakam değişkenlerinde kullanıldığını söylemişti. Bende bu yüzden A13 hücresinin değeri rakam olduğu için As Integer kullanmıştım. Buradaki hata nedir hocam benim aydınlatırsanız sevinirim.

Merhaba.

Dim = Değişken tanımlama başlangıç metni
As = türkçedeki "dir " eki gibi, değişken adından sonra kullanılır Örnek (Dim DeğişkenAdı As String) =Değişken bir String türünde(dir)
As Integer = Bu değişken rakamdır ve bu rakam (-2.147.483.648 - 2.147.483.648) arasında bir değer alabilir. Dışında bir değer alamaz. Küsuratlı olamaz
As String = Bu değişken bir metindir. Bu değişkene rakam bile atansa bunu metin olarak algılar ve kullanır.
As Long = Bu değişken uzun bir rakamdır ve bu rakam (-922.337.203.685.477 - 922.337.203.685.477) arasında bir değer alabilir. Küsuratlı olamaz.
As Double =Bu değişken küsuratlı bir rakamdır.
Set = Bir nesne tipinde bir değişkene değer atanırken kullanılır. Örnek (dim Hücre as range) (Set Hücre = Range("A1") )
For i = For bir döngü olduğunu bildiren tanımdır. i değişkendir
Next = Döngünün son satırını gösterir.
CStr = Fonksiyonlardaki =MetneÇevir() fonksiyonu gibi, rakamları metne çevirir
Cells = Hücre
Rows = Satırlar
Count = Sayısı, Adeti Örnek(Rows.Count) Sayfadaki satır sayısını döndürür.
Column = Kolon

Doğrudur Integer rakam değişkenidir , zaten bende size bunu kullanmanız gerektiğini söyledim , ama siz String metin olarak kullanmışsınız. Sayı olan bir hücreyi metinsel ifadeye çeviriyorsunuz , buda hataya sebep oluyor.

Aaa tamam ben iyice karıştırmışım. Teşekkür ederim hocam.

Geri