• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro işlemi ile Rakam/Sayıları süzme

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba.

Uzun zaman aradan sonra yine buradayım. Bir sorum olacak.

Müşterilerin kayıtlarını tutan bir excel sayfam var kayıtları ve süzme işlemlerini form üzerinden makro ile yapıyorum. Süzme işleminde harf karakterleinde bir sıkıntım yok. Mesela Süzme_İsim kısmına "a" yazdığımda hemen a ile başlayan müşteriler geliyor. Ama bir sıkıntım var ki bir türlü çıkmadım işin içinden. Müşteri yaşlarını süzmek istediğimde örnek 25 yazdığımda veya herhangi bir sayı yazdığımda hiç bir kayıt bulunamıyor. Bunu nasıl halledebilirim.
Aynı şey sayı ve yazı karakterlerinin birlikte olduğu adres bölümünde de oluyor. Örnek "cumhuriyet caddesi" dediğim an cumhuriyet caddesinde oturan müşteriler geliyor ama "cumhuriyet caddesi 1.sok" dediğim an hiç bir kayıt gelmiyor.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Çok eski bir soru ama benim de merak edip cevabını bulamadığım bir sorun bu, acaba nasıl yapılabilir?

MERHABA

EKTEKİ KODU DENEYİN

Kod:
1. Veri adında bir sayfayı index'i 1 olacak şekilde ayarlayın. Yani en sol başa yerleştirin. 
2. Veri sayfasına A1'den başlayarak isimleri sırasıyla yazınız. 
3. Veri sayfasını takip eden ilk Sayfa'da bahsettiğiniz değerler olsun. Yani bu sayfanında index'i 2 olmalı. Soldan ikinci sayfa yani. 
4. Yeteri kadar sayfa açın. Yani isimleriniz kadar sayfa ekleyin. Bunu otomatik de yapabilirdik ama bu satırları yazarken aklıma geldi. 
Aşağıdaki kodu ekleyin. 

Sub Aktarma_Yap() 
    Dim i As Integer 
    Set veri = Worksheets("Veri") 
    For i = 1 To 2 
    Range("A1").AutoFilter 
    Range("A1").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=veri.Cells(i, 1) 
    Range("A1").CurrentRegion.Copy Sheets(i + 2).Range("A1") 
    Next i 
End Sub

Değerlerinizin olduğu sayfadan bu kodu çalıştırın

Geri