• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Makro ile zorunlu doldurma alanı

Excel Vers. ve Dili
microsoft
ingilizce
Ekteki gibi bir excel dosyam var ve burdaki "Data" calısma sayfasında bazı alanların doldurulmadan yan alanlara gecilmesini istemiyorum acaba bunu nasıl yapabilirim?

*Company ismi secildikten sonra "REGN" hanesine birseyler yazmalı en kötü ihtimalle yazmazsa uyarı gelip eger bos gecerseniz "none" yazacak demesi.

*TYPE hücresinden bir tanesini secmek zorunda olması secmeden yan tarafa gecerse uyarı alması bos gecemezsiniz demesi

*ARRI sütünunda elle girmek yerine mümkünse bir date kutucugu acılması yada DD-MM-YYYY formatında girme zorunlulugu olması

*U stünundaki number yazan yere birsey girmek zorunda olması.

Bunu nasıl yapabilirim bir yardım arkadaslar..:yardim:

Ekli dosyalar

Merhaba userformla yapılmış örnek ekte,iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Öncelikle elinize ve emeğinize sağlık teşekkür ederim..Bir kaç problem var:-(

1) Sadece company ismi girip yeni kayda basarsam otomatikmen kayıt ekleyip alt satıra devam ediyor en alttaki number bölümü olmadan kesinlikle kayıt yapmamalı
2) Date formatları DD.MM.YYYY degilde DD-MM-YYYY seklinde kayıt yaptırabilirmiyim?
3)Time mevzuusunda 03:10 seklinde girersem sorun yok ama 03.10 yazarsam eski kaytı yazıyor. ne yazarsam yazayım SS:DD (saat:dakika arada iki nokta üst üste) seklinde kayıt ettirebilirmiyim?
4)Son olarak N stününda yer alan m/H kaydı yapılırken 1,5 yani arada virgül seklinde kayıt etmesinin saglanması.

şimdiden teşekkür ederim.

Öncelikle elinize ve emeğinize sağlık teşekkür ederim..Bir kaç problem var:-(

1) Sadece company ismi girip yeni kayda basarsam otomatikmen kayıt ekleyip alt satıra devam ediyor en alttaki number bölümü olmadan kesinlikle kayıt yapmamalı
2) Date formatları DD.MM.YYYY degilde DD-MM-YYYY seklinde kayıt yaptırabilirmiyim?
3)Time mevzuusunda 03:10 seklinde girersem sorun yok ama 03.10 yazarsam eski kaytı yazıyor. ne yazarsam yazayım SS:DD (saat:dakika arada iki nokta üst üste) seklinde kayıt ettirebilirmiyim?
4)Son olarak N stününda yer alan m/H kaydı yapılırken 1,5 yani arada virgül seklinde kayıt etmesinin saglanması.

şimdiden teşekkür ederim.

üstteki dosyayı istekleriniz dogrultusunda güncelledim.
saati 0606 gibi 4 hane olarak girin iki noktayı kendi atacaktır.

tekrar teşekkürler.. ama ARRI DATE olan H stününda girilen tarihler 00:00 olarak gözüküyor ama tıkladıgımda girdigim tarih gözüküyor hatta sonuna saat dilimi eklenmis haliyle.Söyle..
7/8/2009 12:00:00 AM
6/8/2009 12:00:00 AM
....

düzelttim hücrelerin formatını tarih olarak ayarlamalısınız.12-02-2009 tarzında aktarıldımı hücrede tarih gibi algılanmıyor sorun yoksa 12.02.2009 şeklinde kullanın iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri